Turcia a recunoscut că a refuzat să primească o delegaţie germană

Ministrul de externe turc, Mevlut Cavusoglu, a confirmat joi că țara sa a refuzat intrarea pe teritoriul turc a unei delegații germane, între care mai mulți deputați, aparent ca ripostă la recunoașterea genocidului armean de către Bundestag, relatează AFP, citată de Agerpres.

RomaniaTV.net
23 iun. 2016, 13:41
Turcia a recunoscut că a refuzat să primească o delegaţie germană

Delegația de oficialități germane dorea să se deplaseze la baza Incirlik. ‘Noi nu considerăm adecvate aceste vizite la baza Incirlik’, a indicat șeful diplomației turce.

Secretarul de stat al apărării german, Ralf Brauksiepe, și câțiva deputați au fost constrânși să-și anuleze o vizită în Turcia, unde urmau să se deplaseze la baza aeriană Incirlik, după refuzul Ankarei, au indicat autoritățile de la Berlin miercuri.

Ministrul a spus totuși că responsabili militari (germani) ar putea să meargă la această bază, în sudul Turciei. ‘Personalul militar poate să vină, dar, în afară de asta, noi credem că alte deplasări sunt nepotrivite’, a adăugat el, potrivit Agerpres.

Citeşte şi Consiliul Europei condiţionează liberalizarea vizelor pentru Turcia de modificarea legislaţiei antiteroriste

Baza aeriană Incirlik găzduiește aparate ale coaliției internaționale împotriva grupării jihadiste Statul Islamic (SI), între care Tornado germane care participă la misiuni de recunoaștere și avioane-cisternă.

După votul din 2 iunie din Bundestag privind recunoașterea genocidului armean sub Imperiul Otoman (1915-1917), Turcia și-a rechemat ambasadorul de la Berlin, exprimându-și indignarea, iar președintele Recep Tayyip Erdogan a amenințat cu represalii.