Afaceristul turc care a lovit cu maşina un poliţist în Bucureşti, dus în Arestul Central

Cetăţeanul turc Abdulah Atas, arestat după ce, duminică noapte, a intrat cu maşina într-un poliţist rutier, în Capitală, a fost dus, vineri, din Spitalul Penitenciar Rahova, în Arestul Central al Capitalei.

07 aug. 2015, 16:19
Afaceristul turc care a lovit cu maşina un poliţist în Bucureşti, dus în Arestul Central

După ce a fost arestat, luni, Atas a fost încarcerat la Spitalul Penitenciar Rahova, fiind rănit în urma accidentului.

Cetăţeanul turc îşi va petrece următoarea perioadă de arest preventiv în Arestul Central al Poliţiei Capitalei.

Citeşte şi: Poliţistul lovit cu maşina de milionarul turc este în continuare în stare foarte gravă

Omul de afaceri turc Abdullah Atas a fost adus, joi, la Parchetul Tribunalului Bucureşti pentru audieri. El se deplasa singur, dar mai avea bandaje pe faţă, scrie Mediafax.

Luni, Atas a fost externat din Spitalul Floreasca, unde a primit îngrijiri după accident, şi dus la Spitalul Penitenciar Rahova, după ce Tribunalul Bucureşti a confirmat mandatul de arestare emis în lipsă pe numele său duminică noapte.

El a fost scos din spital în căruciorul cu rotile.

Abdullah Atas a fost arestat preventiv pentru tentativă de omor, ultraj şi părăsirea locului accidentului.

Accidentul s-a produs duminică, în jurul orei 03.30, în zona intersecţiei străzii Nicolae Caramfil cu Şoseaua Pipera, unde poliţistul era împreună cu alţi agenţi de la Brigada Rutieră a Capitalei, pentru un control în trafic.

Potrivit anchetatorilor, poliţistul de la Brigada Rutieră i-a făcut semn omului de afaceri Abdullah Atas să oprească, acesta a încetinit, dar când a ajuns în dreptul agentului de la rutieră, a accelerat şi l-a lovit. Poliţistul a rămas pe capotă aproximativ 350 de metri, apoi a fost aruncat pe şosea la 10 metri.

Şoferul avea o alcoolemie de 1,65 la mie şi mergea cu o viteză de 180 – 200 km/h.

Citeşte şi Primele declaraţii ale milionarului turc care a târăt pe capotă un poliţist: „Nu-mi amintesc nimic”

Conform anchetatorilor, după ce l-a lovit pe agent, omul de afaceri turc a fugit de la locul accidentului şi a fost prins de poliţişti în Pipera.

Atas a fost internat la Spitalul de Urgenţă Floreasca după ce s-a accident la nivelul feţei, în momentul deschiderii airbag-ului, după ce a intrat cu maşina în gard.

Poliţistul de la Brigada Rutieră pe care l-a accidentat a fost operat pentru leziuni abdominale, starea acestuia fiind în continuare foarte gravă, potrivit reprezentanţilor Spitalului Floreasca.

Duminică au dat declaraţii despre accident colegii poliţistului şi s-a făcut cercetarea la faţa locului, existând indicii că şoferul, după ce l-a agăţat pe agentul de la Rutieră pe capota maşinii, a făcut intenţionat un viraj pentru ca acesta să cadă.