Turist căzut de pe stâncă, salvat cu elicopterul

Un turist ceh în vârstă de aproximativ 40 de ani a fost salvat, vineri, cu ajutorul unui elicopter SMURD, după ce a căzut de pe o stâncă, de la o înălţime de aproximativ 20 de metri, în timpul unei drumeţii în Munţii Rodnei, în zona Valea Vinului.

RomaniaTV.net
06 iul. 2018, 08:32

Forțele de intervenție au fost alertate, vineri, în jurul orei 11:00, despre faptul că un bărbat a căzut de pe stâncă, de la o inaltime de aproximativ 20 de metri.

Bărbatul accidentat era însoţit de un alt turist, tot ceh, care i-a acordat primul ajutor, având în vedere că suferise un puternic traumatism cranian.

Spre locul incidentului au fost trimise un echipaj de prim ajutor al SMURD de la Năsăud, o echipă Salvamont şi Serviciul voluntar pentru situaţii de urgenţă al comunei Rodna. Salvatorii au fost nevoiţi să parcurgă ultima parte din traseu pe jos, având în vedere că zona unde s-a produs accidentarea turistului ceh este greu accesibilă.

În sprijinul echipelor terestre a fost solicitat şi un elicopter SMURD, care a reuşit să aterizeze în zonă şi să preia victima pentru a o transporta la un centru de traumă din Târgu Mureş.