Turist maghiar rătăcit în Munţii Şureanu, găsit de jandarmi şi salvamontişti după trei ore de căutări

Un turist maghiar care s-a rătăcit în Munţii Şureanu, la peste 1.500 de metri altitudine, a fost găsit, sâmbătă seara, de jandarmi şi salvamontişti, după peste trei ore de căutări, acesta susţinând că a ieşit de pe traseul marcat după ce a încercat să scape de câinii de la o stână.

13 iul. 2014, 08:06
Turist maghiar rătăcit în Munţii Şureanu, găsit de jandarmi şi salvamontişti după trei ore de căutări

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Alba, maior Cosmin Jurcoveţ, a declarat pentru Agerpres că turistul maghiar, care plecase de la cabana Şureanu spre cabana Prislop, de pe Râul Mare, a reuşit să sune la 112 şi să transmită cu aproximaţie câteva date despre locul în care se afla. Turistul nu vorbea engleza, aşa că informaţiile despre zona în care se rătăcise au fost obţinute cu ajutorul unui jandarm care cunoaşte limba maghiară.

Citeşte şi Un turist a murit după ce a căzut într-o prăpastie, în Munţii Făgăraş

În căutarea turistului, căruia între timp i se descărcase şi bateria telefonului, au pornit un echipaj de jandarmi de la Postul Şugag şi salvamontişti, aceştia reuşind să-l găsească după mai bine de trei ore de căutări în condiţii de ploaie şi de ceaţă şi să-l ducă la cabana Şureanu. Bărbatul era echipat necorespunzător pentru munte, doar în pantaloni scurţi şi având la el o pelerină.

Citeşte şi FENOMEN STRANIU în Munţii BUCEGI. CASCADA-FANTOMĂ care se formează o singură dată pe an VIDEO

Turistul a susţinut că a fost nevoit să se abată de la traseul marcat de teama unor câini, proveniţi, se pare, de la o stână, iar ulterior, fiind ceaţă, nu a mai avut niciun reper pentru a găsi drumul spre cabana Prislop.