Turist rănit grav în timpul unei drumeţii în munţii Făgăraş, a fost nevoie de intervenţia elicopterului SMURD

Un turist a suferit un accident grav sâmbătă, într-o drumeţie în munţii Făgăraş. Pentru salvarea lui a fost nevoie de intervenţia unui elicopter SMURD, a declarat şeful Salvamont Sibiu, Adrian David.

14 sept. 2019, 10:19
Turist rănit grav în timpul unei drumeţii în munţii Făgăraş, a fost nevoie de intervenţia elicopterului SMURD

UPDATE Turistul rănit grav sâmbătă dimineaţa, în timpul unei drumeţii în munţii Făgăraş, a fost preluat de un elicopter SMURD şi a fost transportat la Spitalul Judeţean din Târgu Mureş, a anunţat şeful Salvamont Sibiu, Adrian David.

Acesta a menţionat că pacientul era conştient, însă prezenta leziuni grave la nivelul bazinului şi membrelor inferioare. El a fost evacuat prin troliere, cu elicopterul SMURD Mureş.

„Accidentatul din munţii Făgăraşului a fost preluat de elicopterul SMURD şi transportat la Spitalul Judeţean din Târgu Mureş. Acesta prezenta leziuni grave la nivelul bazinului şi al membrelor inferioare. Era conştient şi de asemenea prezenta şi leziuni la nivelul capului. Evacuarea pacientului s-a făcut după acordarea asistenţei medicale de urgenţă la faţa locului, prin troliere, cu elicopterul SMURD Mureş”, a declarat Adrian David.

______

Turistul se afla într-un grup care a plecat în cursul dimineţii de la Bâlea Lac spre vârful Negoiu, însă într-o zonă dificilă a alunecat, suferind multiple traumatisme.

„Acest turist făcea parte dintr-un grup de 14 persoane care a plecat de la Bâlea spre vârful Negoiu, dar în zona lacului Călţun a alunecat. Este o zonă foarte, foarte dificilă, zona este prevăzută cu cablu de siguranţă, cu balustrade de cablu, pentru a face accesul mai facil. În urma căderii a suferit multiple traumatisme. Din informaţiile pe care le avem (…) se pare că e un traumatism cranio-cerebral, starea de conştienţă e alterată. Elicopterul SMURD a plecat deja de la Mureş şi echipe terestre se deplasează spre locul accidentului”, a precizat Adrian David, potrivit Agerpres.