Turist străin rătăcit în Masivul Bucegi, salvamontiştii au plecat în căutarea sa

Un turist străin care a urcat singur pe un traseu montan din Masivul Bucegi şi care s-a abătut de la traseul marcat s-a rătăcit şi a rămas blocat, solicitând, sâmbătă seară, ajutorul echipelor de salvamontişti care au plecat în căutarea sa, potrivit Mediafax.

RomaniaTV.net
26 oct. 2013, 17:21
Turist străin rătăcit în Masivul Bucegi, salvamontiştii au plecat în căutarea sa

Potrivit şefului Salvamont Buşteni, Gheorghe Haiduc, sâmbătă seară, salvamontiştii au fost solicitaţi să intervină pentru recuperarea unui bărbat care s-a rătăcit şi a rămas blocat în zona „Magheru” din Masivul Bucegi.

Bărbatul, a cărui naţionalitate nu se cunoaşte, i-a contactat pe salvamontişti şi a vorbit în limba engleză, încercând să le dea acestora câteva repere care să-i ajute să stabilească locul unde s-ar afla.

În urma discuţiei telefonice, salvatorii motani presupun că bărbatul se află într-o zonă cunoscută sub denumirea „Vâlcelul mortului”, în zona „Magheru”.

Echipe de salvamontişti se află, la ora transmiterii acestei ştiri, în căutarea turistului străin.

Şeful Salvamont Buşteni a spus că salvatorii montani speră să poată ajunge la turist sâmbătă seară şi să-l poată duce la cel mai apropiat refugiu, însă căutările vor fi dificile din cauza întunericului.