Turişti din Bucegi, rămaşi pe munte din cauza vremii. Drumul e blocat, ISU le recomandă să rămână în cabane

Turiştii cazaţi în zona Padina din Masivul Bucegi sunt blocaţi pe munte din cauza drumului impracticabil, deoarece viscolul şi ninsorile au doborât copaci pe căile de acces. Autorităţile recomandă turiştilor să rămână în hoteluri şi pensiuni până la curăţarea drumului.

RomaniaTV.net
26 ian. 2019, 14:27
Turişti din Bucegi, rămaşi pe munte din cauza vremii. Drumul e blocat, ISU le recomandă să rămână în cabane

Potrivit Poliţiei Dâmboviţa, din cauza ninsorilor puternice, mai mulţi arbori au căzut şi au blocat Drumul Judeţean 714, care duce de la Sanatoriul Moroeni spre zona Padina din Masivul Bucegi. Mai mulţi turişti au sunat la 112 să spună că nu pot pleca din zona Padina.

Turiştii doreau să coboare din zona Padina, însă acest lucru nu este posibil din cauza faptului că drumul este blocat. Au fost conduşi la o cabană din zonă. De asemenea, cabanierilor şi turiştilor le-a fost atrasă atenţia asupra stării drumului„, au anunţat poliţiştii din Dâmboviţa.

Purtătorul de cuvânt al ISU Dâmboviţa, Eduard Ţelea, a declarat că pompierii intervin pentru deblocarea Drumului Judeţean 714, însă înaintează greu, deoarece sub zăpadă este gheaţă.

La rândul său, şeful Salvamont Dâmboviţa, Doru Diaconescu, a spus că sunt mai multe persoane cazate în hoteluri şi pensiuni, dar nu ştie despre câţi oameni este vorba exact.

Reprezentaţii Consiliului Judeţean Dâmboviţa au anunţat şi ei că se intervine pentru degajarea drumului, însă intervenţia utilajelor de deszăpezire se face cu greutate.

Recomandăm turiştilor deja aflaţi la munte să nu părăsească unităţile de primire din zona Padina-Peştera, până când partea carosabilă nu va fi degajată de zăpadă şi de arborii căzuţi. De altfel, salvamontiştii dâmboviţeni, împreună cu jandarmii şi poliţiştii au mers deja şi au informat turiştii aflaţi în zonă cu privire la condiţiile de trafic„, a informat CJ Dâmboviţa.

Consiliul Judeţean Dâmboviţa a solicitat sprijinul CNAIR, urmând ca în zonă să sosească utilaje suplimentare, care să intervină pentru degajarea drumului.

O situaţie similară a fost înregistrată şi după Crăciun, în aceeaşi zonă, când vântul puternic a viscolit zăpada, iar căile de acces către Padina erau blocate. Şi atunci turiştii au fost nevoiţi să aştepte până când autorităţile au curăţat drumul.