Turişti rămaşi blocaţi cu maşina pe un drum din Masivul Bucegi, ajutaţi de jandarmii montani

Doi turiști aflați într-o mașină și un altul care intenționa să meargă pe jos la Zănoaga au primit, sâmbătă, sprijin de la jandarmii montani, după ce nu și-au mai putut continua drumul, se arată într-un comunicat al Inspectoratului Județean de Jandarmi (IJJ) Dâmbovița.

27 dec. 2014, 15:37
Turişti rămaşi blocaţi cu maşina pe un drum din Masivul Bucegi, ajutaţi de jandarmii montani

Un echipaj din cadrul Postului de Jandarmi Montan Ordine Publică Zănoaga, aflat în patrulare pe traseele montane, a intervenit în zona „Table” din Masivul Montan Bucegi în sprijinul unor persoane care se aflau în dificultate.

Doi bărbaţi rătăciţi în Masivul Şureanu, găsiţi de salvamontişti

Turiștii plecaseră cu autoturismul din zona Padina, pe DJ 714 Peștera-Moroeni, și intenționau să ajungă la Târgoviște. La un moment dat, în zona „Table”, nu au mai putut înainta cu autovehiculul din cauza stratului de gheață format pe drumul principal. Jandarmii i-au ajutat să deblocheze autovehiculul și i-au însoțit până la Sanatoriul Moroeni.

O altă intervenție a jandarmilor montani a fost pentru sprijinirea unui turist din județul Sălaj. Bărbatul, în vârstă de 54 ani, plecase din localitatea Moroeni, pe DJ 714 Moroeni-Peștera și intenționa să se deplaseze pe jos până la o cabană din zona Zănoaga. La un moment dat, din cauza necunoașterii traseului și a epuizării fizice bărbatul a solicitat sprijinul jandarmilor montani.

Doi turişti rătăciţi pe munte, găsiţi de salvamontişti aproape îngheţaţi

În urma acțiunii salvatorilor montani de la Postul Zănoaga, bărbatul a fost transportat în siguranță până la Zănoaga, în prezent fiind în afara oricărui pericol.

Turiștii aflați în dificultate în zona Masivului Montan Bucegi pot apela numărul unic de urgență 112 sau numerele de telefon 0749.034.639 / 0749.058.037 pentru a solicita sprijinul jandarmilor montani.