Turişti rătăciţi pe munte, găsiţi de jandarmi după mai multe ore de căutări

Doi turişti, în vârstă de 40 şi respectiv 25 ani, care făceau parte dintr-un grup de 20 de persoane, s-au rătăcit, în noaptea de duminică spre luni, în zona Munţilor Penteleu, fiind găsiţi după mai multe ore de căutări de echipa de jandarmi montani din cadrul postului Nehoiu.

16 apr. 2018, 06:32
Turişti rătăciţi pe munte, găsiţi de jandarmi după mai multe ore de căutări

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Buzău, lt. Georgiana Nazîru, grupul a plecat din zona staţiei meteo situată pe vârful Penteleu spre pensiunea Varlaam. După aproximativ 2 ore de mers pe traseul montan, oamenii şi-au dat seama că au uitat un aparat foto în zona staţiei meteo, astfel că doi bărbaţi din grup s-au întors pentru a-l recupera.

„Cele două persoane plecate pe traseu nu au mai ajuns la pensiune, nu s-a putut lua legătura cu ei telefonic, motiv pentru care, după circa 3 ore de la momentul despărţirii de grup, a fost efectuat apelul la 112. Echipa de jandarmi montani din cadrul postului Nehoiu s-a operaţionalizat în jurul orei 01.00, începând căutarea celor două persoane, cu sprijinul altor doi membri ai grupului de turişti”, a declarat sursa citată.

Bărbaţii au trecut prin clipe de coşmar, după ce pe lângă ei au trecut o haită de lupi. Turiştii au reuşit să se ascundă într-o cabană părăsită. De frică, s-au urcat în pod.

Cele două persoane au fost găsite de jandarmi în jurul orei 05.00, la aproximativ 9 km de localitatea Varlaam, în zona Cernatu, aceştia rătăcindu-se pe drumul de întoarcere către pensiune, la o răscruce de drumuri deviind de la traseul marcat.

În cursul dimineţii au ajuns la pensiunea Varlaam, fără probleme medicale, a precizat purtătorul de cuvânt al IJJ Buzău.

Citeşte şi Doi turişti străini, salvaţi de jandarmi în Munţii Călimani. Ei se aventuraseră pe un traseu închis