Turiştii nu pot urca la Bâlea Lac. Telecabina nu merge din cauza vântului puternic

Cei aproximativ 20 de turişti care se află de vineri în cabanele de la Bâlea Lac, în Munţii Făgăraş, nu pot coborî, iar cei care doreau să urce la peste 2.000 de metri nu o pot face pentru că nu merge telecabina din cauza rafalelor de vânt de peste 100 kilometri pe oră, potrivit salvamontiştilor şi meteorologilor sibieni.

RomaniaTV.net
03 feb. 2018, 11:39
Turiştii nu pot urca la Bâlea Lac. Telecabina nu merge din cauza vântului puternic

„La Bâlea nu sunt probleme, chiar dacă telecabina nu funcţionează din cauza condiţiilor meteo. Turiştii care ar fi vrut să coboare azi au fost atenţionaţi la urcare asupra acestui fapt. Cu aproximaţie sunt 20 de turişti sus, la Bâlea Lac”, a precizat, sâmbătă, şeful Salvamont Sibiu, Adrian David.

Meteorologii sibieni susţin că vântul suflă cu rafale între 90 şi 110 kilometri pe oră.

Pentru a ajunge la Bâlea Lac, la peste 2.000 de metri altitudine, turiştii traversează cu telecabina o distanţă de 3.700 de metri deasupra Văii Bâlea, printre munţi acoperiţi de zăpadă, unde pot zări animale sălbatice chiar în timpul urcării. Un drum dus – întors cu telecabina costă 60 de lei/ persoană. Accesul se poate face pe Transfăgărăşan, doar până la Bâlea Cascadă, de unde şoseaua este închisă din cauza avalanşelor.

Sâmbătă este risc mare de avalanşă la Bâlea Lac, unde este în prezent cel mai mare strat de zăpadă din judeţul Sibiu – 175 de centimetri.

Citeşte şi: Atenţionare de vânt puternic în aproape jumătate de ţară