Turiştii ROMÂNI blocaţi de inundaţii în Malaezia au fost evacuaţi GALERIE FOTO

Turiștii străini care se aflau în complexul hotelier Mutiara Taman Negara, din jungla malaeziană, în apropiere de fluviul Sungai Tembeling care şi-a ieşit din matcă din cauza precipitaţiilor abundente, au fost evacuaţi. salvați și transportați la un centru de ajutor.

26 dec. 2014, 12:30

Cei patru români care se aflau printre ceilalţi turişti în junga malaeziană au fost luaţi de echipele de salvare şi transportaţi în siguranţă într-un centru de ajutor, a informat MAE român într-un comunicat de presă dat publicităţii.

Malaezia se confruntă cu cele mai devastatoare inundaţii din ultimele decenii, în urma cărora cinci persoane şi-au pierdut viaţa, potrivit informaţiilor autorităţilor malaeziene. Ploile diluviene continuă să afecteze ţara, dar în zonele de sud, care nu fuseseră lovite de potop până acum.

Citeşte şi MAE: Au fost iniţiate operaţiuni pentru evacuarea celor patru turişti români sinistraţi în Malaysia

Guvernul  malaezian a fost aspru criticat pentru că a ignorat avertismentele şi nu a decretat din timp starea de urgenţă şi nici nu a luat măsuri de protecţie a populaţiei din zonele unde au căzut precipitaţii abundente ce au provocat inundaţiile catastrofale. Peste 100.000 de persoane au fost nevoite să-și părăsească locuințele în Malaezia din cauza inundaţiilor.

Premierul Najib Razak a fost aspru criticat după ce în presă au apărut fotografii care îl arată jucând golf în Hawaii cu președintele american Barack Obama. Dar premierul preferă să dea ordine în ţară de la distanţă, pe Facebook. Într-unul dintre aceste mesaje, Razak le-a cerut echipelor de intervenție să meargă în zonele afectate, să ducă apă şi hrană populaţiei din zonele afectate de inundaţii. ia cu apă și alimente.