Turistul francez răpit în Algeria a fost decapitat de ISIS

Turistul francez răpit duminică de jihadiştii Statului Islamic în Algeria a fost decapitat, potrivit Le Figaro. Hervé Gourdel, în vârstă de 55 de ani, a fost dat dispărut duminică seară în regiunea muntoasă Kabylie din Algeria.

24 sept. 2014, 15:24
Turistul francez răpit în Algeria a fost decapitat de ISIS

Francezul răpit duminică de o grupare islamistă afiliată ISIS din Algeria a fost decapitat, potrivit Le Figaro.

Victima, Hervé Gourdel, este un turist în vârstă de 55 de ani, dat dispărut duminică seară în regiunea muntoasă Kabylie din Algeria.

Membrii grupării islamiste au ameninţat că-l vor ucide pe ostatic în 24 de ore, dacă poziţiile islamiştilor din Irak vor continua să fie ţinta raidurilor aeriene franceze.

Gruparea Statul Islamic, foarte activă în Siria şi Irak, a lansat luni un apel către musulmani să ucidă cetăţeni ai statelor ce fac parte din coaliţia creată de SUA pentru a neutraliza această organizaţie, în special americani şi francezi.

Premierul francez Manuel Valls a declarat după acest apel că ‘nimic nu va face guvernul să bată în retragere în ceea ce priveşte determinarea sa’ de a lupta împotriva Statului Islamic.

Premierul francez Manuel Valls a declarat miercuri că Franţa va continua raidurile aeriene în Irak până când armata irakiană va prelua controlul.

 ‘Vom rămâne implicaţi cât timp este necesar, până când armata irakiană îşi va redobândi superioritatea’ în faţa SI, a declarat Valls, precizând că, spre deosebire de SUA care efectuează raiduri şi în Siria, Franţa a ales să se ‘concentreze’ pe Irak.

Ministrul francez al apărării, Jean-Yves Le Drian, a declarat marţi seară că noi lovituri aeriene franceze împotriva grupării Statului Islamic în Irak vor avea loc ‘în zilele următoare’, în pofida ameninţărilor jihadiştilor la adresa Franţei.

‘Nu trebuie să cedăm din cauza acestor declaraţii (…) Franţa ştie să se apere, Franţa nu cedează’, a afirmat Jean-Yves Le Drian la postul public de televiziune France 2, potrivit AFP.