Turul Franţei 2014. Noutăţi REVOLUŢIONARE în ciclism, pentru ediţia care începe sâmbătă

Turul Franţei 2014. La Leeds, în Anglia, a avut loc prezentarea echipelor care vor lua startul în ediţia cu numărul 101 a Turului Franţei. Peste 10.000 de spectatori au asistat la ceremonia de prezentare a celor 198 de concurenţi. Etapa inaugurală a Marii Bucle va avea loc sâmbătă.

04 iul. 2014, 07:12
Turul Franţei 2014. Noutăţi REVOLUŢIONARE în ciclism, pentru ediţia care începe sâmbătă

Turul Franţei 2014. Pe durata celor trei săptămâni de cursă mini-camere video vor fi montate pe mai multe biciclete. „În fiecare zi, câte patru concurenţi de la două echipe, vor fi echipaţi cu material ultra-lejer, care va capta toate momentele cursei, inclusiv pe cele inedite sau insolite„, au afirmat organizatorii Turului Franţei.

Imaginile cele mai relevante vor fi apoi montate într-un clip care va fi distribuit pe internet.

Turul Franţei 2014 va fi transmis în 190 de ţări, iar 10 etape vor fi transmise integral în direct, cu una mai mult decât anul trecut. În total, vor exista aproxiimativ 90 de ore de transmisie în direct din timpul etapelor Marii Bucle 2014.

Alte noutăţi de care vor avea parte telespectatorii în acest an se numără faptul că pe ecran vor apărea indicaţii privind viteza și direcția vântului sau viteza instantanee a cicliştilor sau cea maximă a sprinterilor.