Steaua rămâne în Liga Campionilor. Victorie superbă la Plzen, cu patru goluri marcate

FCSB a reuşit o calificare superbă în play-off-ul Ligii Campionilor, după ce a câştigat cu scorul de 4-1 pe terenul Viktoriei Plzen. În tur, la Bucureşti, scorul fusese egal, 2-2.

02 aug. 2017, 16:25
Steaua rămâne în Liga Campionilor. Victorie superbă la Plzen, cu patru goluri marcate

VIKTORIA PLZEN-FCSB LIVE VIDEO 1-4. Şase goluri a marcat Steaua în „dubla” cu Plzen, din turul trei preliminar al Ligii Campionilor, mai mult decât suficiente pentru calificare. Numărul mare de reulşite i-a asigurat însă trupei lui Dică o calificare triumfală, doar succesul lui APOEL Nicosia în faţa Viitorului, scor 4-0, fiind mai concludent, însă acesta a fost obţinut în 120 de minute.

Miercuri seara, FCSB a jucat cel mai bun meci al său sub comanda lui Nicolae Dică, poate chiar cel mai bun din ultima jumătate de an. Amtrenorul a pregătit temeinic returul din Cehia şi după ce echipa a trecut cu bine de iureşul de început al gazdelor jucătorii noştri au trecut la executarea propriei partituri.

Ca şi la Bucureşti, reuşitele FCSB au fost splendide. Bălaşa din lovitură liberă direct la vinclu, iar Teixeira a catapultat mingea sub bară, după o fază şnur. Singurul aspect negativ este legat de Alibec, care a luat gratuit un cartonaş galben şi va lipsi în primul meci din play-off.

Cele mai importante faze ale meciului:

Min. 83 Ultima schimbare la FCSB. Iese de pe teren Tănase, intră în locul său „Bizonul” Gnohere.

Min. 79 GOOOL FCSB! Alibec execută impecabil, sub bara transversală! Viktoria Plzen-FCSB 1-4!

Min. 78 11 metri pentru Steaua, Teixeira a fost faultat în careul cehilor!

Min. 76 GOOOL Steaua! Florin Tănase ridică scorul la 3-1, iar cehii trebuie să mai marcheze de trei ori pentru a se califica în play-off-ul Ligii Campionilor!

Min. 73 A doua schimbare la FCSB, Vlad Achim intră în locul lui Ovidiu Popescu.

Min. 71 GOOOL Steaua. Greşeală mare în apărarea cehilor, de care profită Teixeira! Faza a plecat de la insistenţa lui Junior Morais, acesta i-a trimis lui Tănase, care a strecurat balonul printre cei doi fundaşi centrali ai gazelor, până la Teixeira. Acesta a catapultat balonul sub bară, 2-1 pentru FCSB.

Min. 69 Cehii au reintrat în joc şi conduc ostilităţile. Kolar trage bine din 18 metri, mingea se duce puţin pe lângă poarta lui Niţă.

Min. 67 Bălaşa poate fi mulţumit că a primit doar galben. L-a faultat foatrte urât pe Krmencik, cehii au lovitură liberă de la 27-28 de metri. Execuţia este nereuşită, mingea se duce peste poartă.

Min. 64 GOL Plzen. Haos în careul nostru. Din călcâiul lui Alibec mingea ajunge la un adversar care centrază în faţa porţii noastre, de unde Krmencik, killer-ul Stelei, a reluat în plasă. Este 1-1.

Min. 56 Acţiune bună a Stelei! Florin Tănase îi pasează lui Alibec, care şutează puternic la colţul scurt, dar mingea este deviată de un fundaş şi se duce în corner.

Min. 52 FCSB are şansă la un corner al cehilor! Degringoladă în apărarea noastră, iar Momcilovic respinge cu un ultim efort balonul din careul nostru.

Min. 46 Prima schimbare făcută de Nicolae Dică. Acesta întăreşte apărarea, introducându-l pe Larie, în locul lui Denis Man.

Min. 46 A început repriza secundă.

Min. 45 Final de repriză, 0-0 la pauză între Viktoria Plzen şi FCSB.

Min. 40 FCSB are o ocazie monumentală! Alibec trimite în faţa porţii, dar Denis Man nu reuşeşte să trimită pe plasă, din câţiva metri.

Min. 34 O nouă lovitură liberă pentru FCSB, o nouă execuţie colosală a lui Bălaşa! Boleg, portarul gazdelor, aproape că se loveşte de bară, mingea trece milimetric pe lângă!

Min. 27 GOOOL FCSB. Bălaşa a marcat un golazo, direct la vinclu, din lovitură liberă! Viktoria Plzen-FCSB 0-1!

Min. 23 Reznik, fundaşul dreapta al cehilor, primeşte primul cartonaş galben al acestei partide. El a oprit un contraatac periculos al Stelei, faultându-l pe Teixeira.

Min. 18 Krmencik a depăşit cu uşurinţă apărarea noastră, inclusiv pe Florin Niţă, dar a trimis puţin pe lângă poarta noastră. Ocazie uriaşă a cehilor!

Min. 12 Ca şi în meciul tur, Steaua este vulnerabilă în apărare, iar Bălaşa parcă nu a intrat încă în joc. În acest minut, FCSB expediază şi primul şut spre poarta adversă, dar Junior Morais trimite mingea departe.

Min. 1 Gazdele încep vijelios, îl lansează pe Krmencik, care are oportunitatea de a marca din nou în poarta noastră, dar Niţă intervine salvator.

Min. 1 Gazdele au avut lovitura de start, a început meciul!

Viktoria Plzen: Boleg – Reznik, Hejda, Hajek, Havel – Zivulic, Hrosovsky – Petrzela, Kolar, Kopic – Krmencik.
Rezerve: Hruska, Horava, M. Zeman, Bakos, Cermak, Ivanschitz, Reznicek.
Antrenor: Pavel Vrba.

FCSB: Niță – Popescu, Bălașa, Momcilovic, Morais – Pintilii, Teixeira – Enache, Man, Tănase – Alibec.
Rezerve: Stăncioiu, Larie, Gnohere, Pleașcă, Achim, Grecu, Amorim.
Antrenor: Nicolae Dică.

 

 


TVR 1 VIKTORIA PLZEN-FCSB LIVE VIDEO. Nicolae Dică nu va putea conta pe Constantin Budescu, accidentat la partida din prima manșă.

Echipele probabile:

Plzen: Bolek – Limbersky, Reznik, Hajek, Havel – Zivulici, Hrosovsky – Petrzela, Kolar, Kopic – Krmencik.

FCSB: Niță – Enache, Larie, Bălașa, Momcilovici – Pintilii, J. Morais – Teixeira, Tănase, De Amorim – Alibec.

TVR 1 VIKTORIA PLZEN-FCSB LIVE VIDEO. Gigi Becali i-a vizitat pe jucători înainte de plecarea acestora spre Cehia și le-a promis o primă de calificare în valoare de 30.000 de euro de om, dacă se vor califica în play-off-ul Ligii Campionilor. Nicolae Dică a urmărit-o pe Viktoria Plzen în prima etapă din Cehia, atunci când adversara roș-albaștrilor s-a impus clar în fața celor de la Dukla Praga, scor 4-0. El a rămas impresionat de forța echipei lui Vrba.

Am văzut prima etapă a celor de la Plzen. Au făcut o primă repriză foarte bună, au schimbat jucători faţă de meciul tur. Sunt conştient că ne aşteaptă un meci greu mâine seară„, susține Dică.