TVR cere presei să-şi dezvăluie sursele în cazul articolelor despre banii pe care instituţia publică i-a cheltuit

Televiziunea Română a anunţat joi, într-o notificare privind difuzarea informaţiilor cu caracter confidenţial din contractele comerciale încheiate de SRTv, că va face o anchetă administrativă complexă şi că va cere celor care au publicat sumele cheltuite pentru festivalul Cerbul de Aur 2018 să îşi dezvăluie sursele.

RomaniaTV.net
29 nov. 2018, 18:38
TVR cere presei să-şi dezvăluie sursele în cazul articolelor despre banii pe care instituţia publică i-a cheltuit

„În ultima perioadă, în spaţiul public au fost diseminate o serie de informaţii cu caracter confidenţial privind aspecte comerciale din contracte sau convenţii încheiate de SRTv cu partenerii săi. Având în vedere faptul că asemenea acţiuni reprezintă o expunere legală pentru SRTv, în considerarea dispoziţiilor legale şi regulamentare incidente, conducerea televiziunii publice va demara, în regim de urgenţă, o anchetă administrativă complexă, prin care să identifice persoanele care se fac vinovate de divulgarea informaţiilor confidenţiale către terţi”, se arată într-o notificare trimisă de TVR.

În plus, reprezentanţii Televiziunii Române „vor notifica publicaţiile care au diseminat informaţii confidenţiale, solicitând dezvăluirea surselor, motivat de expunerea legală a SRTv”, iar Societatea Română de Televiziune va demara o acţiune penală in rem privind infracţiuni de serviciu.

Mai multe ziare şi site-uri au publicat, luna aceasta, sumele cheltuite de Televiziunea Română pentru organizarea festivalului Cerbul de Aur, care a avut loc la finalul lunii august. Astfel, a fost făcut public un tabel cu firmele, prestaţia şi sumele primite. Este vorba despre onorariile artiştilor şi ale prezentatorilor, despre realizarea trofeelor, a conceptului scenografic şi închirierea de rulote pentru cabinele artiştilor, dar şi despre serviciile de producţie video şi de pază.