TVR, despre cazul Emmei Zeicescu: Este într-o situaţie care implică prezumţia de nevinovăţie

Paginademedia.ro a întrebat TVR despre situația Emmei Zeicescu la postul public la aproape trei săptămâni după ce jurnalista a fost pusă sub învinuire, după ce ea și Claudiu Popa, jurnalist la Realitatea TV au fost prinși, în vară, cu două țigări cu cannabis.

RomaniaTV.net
29 oct. 2018, 17:33
TVR, despre cazul Emmei Zeicescu: Este într-o situaţie care implică prezumţia de nevinovăţie

Tot acum trei săptămâni, Emma Zeicescu a intrat în concediu medical precizând că va reveni într-o săptămână. Au trecut trei săptămâni de atunci.

Ce a răspuns postul public:

„1. TVR nu a luat nicio decizie. Emma Zeicescu este deocamdată într-o situaţie care implică prezumţia de nevinovăţie.

2. Emma Zeicescu are probleme de sănătate, context în care pe tronsonul orar dedicat emisiunii pe care o modereaza, Direcţia Ştiri a decis difuzarea programului „Editie speciala”, scrie paginademedia.ro.

Pe 11 octombrie DIICOT anunța oficial într-un comunicat de presă că s-a dispus la data de 2 octombrie urmărirea penală față de Emma Zeicescu și Claudiu Popa (Realitatea TV) pentru deținere de droguri de risc. Cei doi au fost prinși în vară cu două țigări ce conțineau cannabis.

„Suspecţii Zeicescu Emanuela şi Popa Claudiu Constantin au deţinut, fără drept, droguri de risc pentru consum propriu, respectiv două țigarete confecționate artizanal ce conțineau cannabis în amestec cu tutun”, arată comunicatul DIICOT.

Tot pe 11 octombrie, TVR menționa într-o poziție trimisă către presă că „Emma Zeicescu nu are raporturi de muncă cu SRTv, ci raporturi bazate pe un contract civil;”.