FRANŢA – ARGENTINA 4-3 în optimile de finală de la CM 2018. Spectacol MONDIAL

Franţa s-a calificat, sâmbătă, în sferturile de finală de la CM 2018 după ce a trecut, la Kazan, în primul meci din "optimi", de Argentina, scor 4-3, la capătul unui meci fabulos. "Cocoşii" au condus cu 1-0, "pumele" au întors cu două goluri, apoi francezii s-au dus de la 1-2 la 4-2 în doar 12 minute! Franţa va juca în "sferturi" cu câştigătoarea partidei Uruguay - Portugalia.

30 iun. 2018, 15:41
FRANŢA – ARGENTINA 4-3 în optimile de finală de la CM 2018. Spectacol MONDIAL

Franța şi Argentina au trecut rapid rapid peste faza de tatonare. Griezmann a țintit bara din lovitură liberă în minutul 11 și a transformat penalty-ul de 1-0, pe centrul porții, în minutul 13. La pauză a fost însă egalitate. Angel Di Maria a marcat cu un trasor din afara careului, golul de la cea mai mare distanță a acestui turneu final.

Arena din Kazan s-a aprins pur și simplu în minutul 48. Leo Messi a trimis un șut slab din interiorul careului de 16 metri. Gabriel Mercado a deviat norocos și l-a păcălit pe Lloris, fără vreo intervenție până în acel moment al înfruntării. Benjamin Pavard a egalat cu un exterior superb de la marginea careului argentinian. A fost momentul în care a ieșit la rampă Mbappe, puștiul de 19 ani al celor de la PSG. A marcat două goluri în decurs de 4 minute și a devenit cel mai tânăr jucător care marchează două goluri în același meci la un Mondial, după Michael Owen. Finalul a fost plin de tensiune. Kun Aguero a redus diferența la o singură lungime cu o lovitură de cap, iar spiritele s-au încins. Otamendi a lovit cu mingea un francez căzut la pământ, arbitrul Alireza Faghani arătând două cartonașe galbene.

Franţa va juca în sferturile de finală cu câştigătoarea partidei Uruguay – Portugalia.

FRANŢA – ARGENTINA 4-2 (2-2)

Au marcat: Griezmann 13, Pavard 57, Mbappe 64, 68 – Di Maria 41, Mercado 48

FRANTA: Lloris – Pavard, Umtiti, Varane, Hernandez – Pogba, Kante, Matuidi (75 Tolisso) – Mbappe (89 Thauvin), Giroud, Griezmann (83 Fekir). Selecţioner: Didier Deschamps.

ARGENTINA: Armani – Mercado, Otamendi, Rojo (46 Fazio), Tagliafico – Mascherano, Perez (66 Aguero), Banega – Messi, Pavon (75 Meza), Di Maria. Selecţioner: Jorge Sampaoli.