NIGERIA-ARGENTINA 1-2 în Grupa D de la CM 2018. Argentina, la trei minute de DEZASTRU. „Optime” de foc cu FRANŢA

NIGERIA-ARGENTINA 1-2. Argentina a învins, marţi, Nigeria, cu 2-1 şi s-a calificat în ultimul moment în optimile de finală de la CM 2018, unde va întâlni Franţa.

26 iun. 2018, 19:52
NIGERIA-ARGENTINA 1-2 în Grupa D de la CM 2018. Argentina, la trei minute de DEZASTRU. „Optime” de foc cu FRANŢA

Argentinienii au început entuziasmant meciul și au deschis scorul în minutul 14. Leo Messi a marcat primul său gol la acest campionat mondial, marcând superb cu un șut cu dreptul din interiorul careului. Repriza secundă a început însă horror pentru argentinieni. Mascherano, cel care a făcut un meci dezastruos, a făcut un fault inutil în propriul careu, iar Victor Moses nu l-a iertat pe goalkeeper-ul Armani. 1-1, iar Argentina era OUT de la Mondial.

Nigerienii au prins curaj după gol și au fost la un pas să mai înscrie o dată. În minutul 76, africanii au cerut un penalty la un henț inexplicabil comis de Rojo, dar VAR a decis că faza poate continua, în ciuda protestelor vehemente ale jucătorilor nigerieni, care l-au asaltat pe arbitrul turc Cakîr. Argentinienii s-au năpustit în atac până la final, dar Higuain a ratat inexplicabil, trimițând mult peste poartă dintr-o poziție favorabilă. În cele din urmă, golul izbăvitor al Argentinei a venit în minutul 86. Marcos Rojo, fotbalistul lui United, a înscris printr-un șut superb după centrarea ideală a lui Pavon.

NIGERIA – ARGENTINA 1-2 (0-1)

Moses 51p – Messi 14, Rojo 87

Nigeria: Uzoho – Balogun, Troost-Ekong, Omeruo – Moses, Etebo, Mikel, Ndidi, Idowu – Musa, Iheanacho (Ighalo 46). Selecţioner: Gernot Rohr.

Argentina: Armani – Mercado, Otamendi, Rojo, Tagliafico (Aguero 80) – Perez (Pavon 61), Mascherano, Banega, Di Maria (Meza 72) – Messi, Higuain. Selecţioner: Jorge Sampaoli.

Clasament final GRUPA D