Răniţi pe frontul din Kazashtan. Tricolorii au pierdut doi jucători şi două puncte în preliminariile CM 2018

Naţionala de fotbal a României a remizat fără gol în cel de-al treilea meci jucat în grupa E a calificărilor pentru Cupa Mondială din Rusia, scor 0-0. Pe lângă cele două puncte pierdute, tricolorii i-au pierdut încă din prima repriză şi pe căpitanul Dragoş Grigore şi pe Alex Chipciu, ambii accidentaţi în dueluri şi fotbaliştii gazdă.

11 oct. 2016, 14:24
Răniţi pe frontul din Kazashtan. Tricolorii au pierdut doi jucători şi două puncte în preliminariile CM 2018

România a jucat în Kazahstan în condiţii total ostile fotbalului. Terenul de joc de la Astana a fost mai degrabă un plastic pe care riscai să-ţi rupi picioarele, iar cei care au avut noroc să-şi menţină echilibrul au avut de suportat coatele şi piedicile adversarilor. Primul scos din joc a fost chiar căpitanul echipei, Dragoş Grigore, care a primit un cot violent în figură încă dinaninte de jumătatea primei reprize. La pauză a ieşit şi Chipciu, lovit, de asemenea, în prima repriză.

A fost un meci urât, în care tricolorii au fost departe de prestaţia de acum trei zile, de la Erevan. Acum au fost temători, iar pasele n-au funcţionat. La un moment dat, pe final de joc, părea chiar că ne mulţumim cu egalul, aşa cum de altfel ne-a şi sugerat selecţionerul Christoph Daum înainte de a pleca de la Bucureşti, cu lotul naţional. Numai că scorul de 0-0 în Kazahstan-România este excelent pentru Polonia, care joacă acasă cu Armenia şi are şansa de a trece pe primul loc în grupă, cu două puncte peste noi, tot la trei meciuri jucate. Iar asta în condiţiile în care Polonia a jucat deja cu una dintre puternicele grupei, Danemarca, şi a învins-o (scor 3-2).

Cele mai importante faze ale meciului:

Min. 90+4 Finalul partidei, Kazahstan – România 0-0.

Min. 87 Cea mai mare ocazie a meciului. Stancu pătrunde pe stânga, intră în careu şi centrează, portarul Pokatilov respinge greşit şi e pe cale să-şi de autogol! Enache se repede spre minge dar alunecă, iar portarul Pokatilov revine şi respinge balonul din capul jucătorului român, de pe linia porţii!

Min. 84 Ultima schimbare în echipa noastră. Florin Andone îi ia locul lui Adi Popa.

Min. 76 Accidentare serioasă a lui Săpunaru, care a primit un cap în figură de la un adversar. Ar fi al treilea jucător al nostru care nu poate continua jocul.

Min. 70 Tricolorii au început să cedeze iniţiativa. Acţiune la poarta noastră, Kuat şutează pe lângă, de la 20 de metri.

Min. 61 Şut Adi Popa de la 17 metri, pe jos, lângă bară, prinde Pokatilov.

Min. 57 Nicio ocazie în acest început de repriză. Jucătorii noştri fac multe greşeli la construcţie.

Min. 46 Christoph Daum a fost nevoit să recurgă la a doua schimbare. Chipciu, accidentat, a fost înlocuit cu Gabi Enache.

Min. 46 A început repriza secundă.

Min. 45+4 Finalul primei reprize. Alexandru Chipciu s-a accidentat în finalul reprizei şi nu se ştie dacă va mai putea continua în partea secundă.

Min. 41 Lovitură liberă pentru noi, de la aproape 30 de metri, Nicuşor Stanciu trage pe lângă poartă.

Min. 38 O nouă ocazie a lui Stancu. Atacantul a preluat excelent, dar şutul său, cu stângul, a trecut din nou de puţin pe lângă poartă!

Min. 35 Şomko, fundaşul stânga al gazdelor, primeşte primul cartonaş galben al meciului. El l-a faultat dur în bandă pe Romario Benzar.

Min. 29 Şansă uriaşă pentru tricolori de a deschide scorul, în urma cornerului! Hoban a reluat cu capul spre poarta kazahilor, dar Adi Popa a respins involuntar mingea din faţa liniei porţii!

Min. 28 Iese la rampă tânărul Răzvan Marin. Şut puternic al acestuia, de la 18 metri, portarul gazdelor respinge în corner, de lângă bară.

Min. 25 Toşca este aproape de autogol, dar este salvat de Tătăruşanu! Mare ocazie a gazdelor.

Min. 24 România e forţată să facă prima schimbare. Comoţionat după duelul de acum câteva minute, căpitanul Dragoş Grigore părăseşte terenul pe targă şi e înlocuit cu Cosmin Moţi.

Min. 21 Ocazie a gazdelor. Centrare de pe stânga, iar mingea îl depăşeşte pe Dragoş Grigore, ameţit după un cot în nas primit în urmă cu câteva minute. Hijnicenko reia puţin pe lângă poarta noastră.

Min. 16 Situaţie bună irosită de tricolori, în superioritate numerică. Răzvan Marin are posibilitatea să şuteze de la 16 metri, dar preferă o pasă pe jos la Adi Popa, care îi înţelege însă târziu intenţia şi ratează întâlnirea cu mingea.

Min. 9 Prima ocazie a meciului ne aparţine! Mingea ajunge la Bogdan Stancu, care şutează de pe loc, de la 12 metri, dar nu cadrează bine. Balonul trece puţin pe lângă poarta kazahilor!

Min. 5 Tricolorii sunt afectaţi vizibil de gazonul sintetic şi calitatea sa. În plus, organizatorii au udat terenul înainte de startul jocului. Pierdem multe baloane şi kazahii stau deocamdată mai mult în jumătatea noastră.

Min. 1 A început partida Kazahstan-România.

Echipele de start:

Kazahstan: Pokatilov — Beisebekov, I. Ahmetov, Malîi, Logvinenko, Șomko — Mujikov, Smakov, Kuat — Baijanov — Hijnicenko.

România: Tătărușanu – Benzar, Săpunaru, Grigore, Toșca – Hoban – Adi Popa, R. Marin, Stanciu, Chipciu – Stancu.

Tricolorii au efectuat cea mai lungă deplasare din actualele preliminarii, până în capitala Kazahstanului, Astana. Diferenţa de fus orar între cele două ţări este de trei ore, astfel că partida se va încheia aproape de miezul nopţii în Kazahstan, la o temperatură sub zero grade Celsius. Dealtfel, organizatorii au luat decizia ca meciul să se joace „indoor”, cu acoperişul arenei tras, tocmai pentru a limita efectul frigului asupra jucătorilor.

TVR1 LIVE STREAM KAZAHSTAN-ROMANIA. Între timp, în lotul nostru a fost recuperat Alexandru Maxim, căruia îi va fi atribuit tricoul cu numărul 10, pe care l-a purtat Dorin Rotariu în meciul de la Erevan.