Hermannstadt a câştigat primul meci din barajul pentru râmânerea în Liga 1. Final cu incidente pe Cluj Arena

AFC Hermannstadt a învins, duminică, în deplasare, cu scorul de 2-0 (0-0), echipa de eşalon secund Universitatea Cluj, în prima manşă a barajului de menţinere/promovare în Liga 1.

09 iun. 2019, 09:53
Hermannstadt a câştigat primul meci din barajul pentru râmânerea în Liga 1. Final cu incidente pe Cluj Arena

U CLUJ – HERMANNSTADT 0-2. Sibienii s-au impus prin două goluri marcate în două minute, de Petrişor Petrescu (79), cu un şut de la circa 25 de metri, pe contraatac, şi de congolezul Juvhel Tsoumou (80), după o eroare a fundaşului Ionuţ Ursu.

”U”, care a terminat sezonul pe locul al treilea în liga secundă, şi-a creat situaţii de gol prin Dorin Goga (14, 25, 54) şi Nicolae Pîrvulescu (46), în timp ce sibienii au ratat prin Tsoumou (10, 66), Daniel Tătar (28, bară), Sergiu Popovici (73).

Oaspeţii, care au încheiat play-out-ul în Liga I pe antepenultimul loc, puteau primi un penalty în min. 36, la o intervenţie ratată a portarului Cosmin Dur-Bozoancă.

Meciul s-a disputat în faţa a 25.664 spectatori, iar pe final a fost întrerupt câteva minute, după ce un spectator a pătruns pe teren. După aceea au avut loc câteva incidente între forţele de ordine şi fani. Suporterii clujeni i-au cerut demisia lui Bogdan Lobonţ. Purtătorul de cuvânt al Grupării de Jandarmi Mobilă Cluj-Napoca, Ramona Pop, a declarat că un jandarm a fst rănit de un scaun aruncat din tribune şi a primit îngrijiri medicale la faţa locului de la un echipaj de ambulanţă.

Un jandarm a fost lovit cu un scaun în cap şi a fost preluat de un echipaj de ambulanţă şi i se acordă îngrijirile medicale necesare. Aşteptăm să ne spună mai multe medicii. A fost un scaun aruncat din tribunele stadionului Cluj Arena„, a spus Pop.

Reprezentanţii ISU Cluj au declarat, la rândul lor, că un coleg se afla în apropierea incidentului şi a dat jandarmului primul ajutor, alături de colegii jandarmului, după care au intervenit imediat echipajele unui serviciu privat de ambulanţă.

Meciul retur va avea loc miercuri 12 iunie, la Sibiu, de la ora 18:00.

FC Universitatea Cluj – FC Hermannstadt 0-2 (0-0), Cluj Arena – Cluj-Napoca
Au marcat: Petrişor Petrescu (79), Juvhel Tsoumou (80).
Arbitru: Andrei Florin Chivulete (Bucureşti); arbitri asistenţi: Valentin Avram (Bucureşti), Marius Nicoară (Drobeta-Turnu Severin); arbitru de rezervă: Iulian Călin (Ştefăneşti/Argeş)
Observatori: Corneliu Fecioru (Bucureşti) – CCA, Felix Grigore (Bucureşti) – FRF