U CLUJ – STEAUA 0-3: Echipa lui Becali revine pe primul loc în Liga 1

Steaua a câştigat meciul cu U Cluj, scor 3-0, şi este în continuare pe primul loc în Liga 1.

25 apr. 2015, 17:44
U CLUJ – STEAUA 0-3: Echipa lui Becali revine pe primul loc în Liga 1

Steaua București și-a menținut poziția de lider al Ligii I de fotbal după ce a învins-o pe Universitatea Cluj cu scorul de 3-0 (1-0), sâmbătă seara, într-un meci din etapa a 28-a a Ligii I de fotbal.

Campioana s-a impus prin ”dubla” Nicolae Stanciu (14, 72) și prin reușita lui Andrei Prepeliță (84).

Steaua venea după trei meciuri fără victorie, două eșecuri și un egal. Universitatea câștigase ultimele două partide.

În tur, Steaua s-a impus cu scorul de 4-1.

U CLUJ – STEAUA  0-3

Min. 80: Prepeliţă face 3-0!

Min. 73: GOOOOOL! 0-2, Stanciu reuşeşte dubla!

Min. 53: Penalty pentru Steaua!!! Henţ în careu făcut de un clujean…Veselovsky menţine scorul 0-1.

Min. 45: Steaua conduce pe U Cluj cu 1-0 la pauză.

MIN. 14: Nicusor Stanciu deschide scorul cu o lovitură cu capul, 0-1

U Cluj: Veselovsky, Ciupe, Munteanu, Skvorc, Bambara, Costin, Viveiros, Lungu, Neag, Morar, Mengolo

Rezerve: Dolha, Van der Broek, Cristocea, Ceppelini, Jovanovic, Calcan, Castillion

STEAUA>  Arlauskis – Rapa, Varela, Tosca, Guilherme – Prepelita (cpt), Breeveld – Popa, Stanciu, Chipciu – Tucudean.

Rezerve: Cojocaru – Luchin, Filip, Tanase, Neagu, Tamas, Bourceanu.


U CLUJ – STEAUA LIVE VIDEO. Campioana României, cu un singur punct avans în fruntea clasamentului, are destule argumente să spere la o victorie, în ciuda înfrângerii cu Oțelul din etapa trecută, scor 1-2.

U CLUJ – STEAUA LIVE VIDEO. Universitatea nu a mai câștigat în fața Stelei din octombrie 2007, atunci când clujenii s-au impus cu scorul de 2-1, după golurile marcate de Jovanovic și Goga, respectiv Nicoliță.

De atunci, Steaua a câștigat toate cele 10 partide directe disputate, indiferent de competiție și terenul pe care s-a disputat meciul.

Atmosfera se anunță una incendiară pe Cluj Arena, rivalitatea dintre Universitatea și Steaua fiind una foarte mare. La meci sunt așteptați peste 20.000 de oameni, în condițiile în care finala Cupei României dintre cele două echipe nu se va mai disputa la Cluj, ci pe Arena Națională.

U Cluj şi Steaua se întâlnesc în prima dispută din această primăvară, următoarea fiind finala Cupei României, în care studenţii ardeleni s-au calificat după fix 50 de ani!

– Universitatea Cluj este echipa pe care Steaua a învins-o de cele mai multe ori pe prima scenă, de 58 de ori.

– Prima partidă dintre cele două a avut loc pe 11 septembrie 1947, ASA Bucureşti- U Cluj 1-2 (PRIMA ÎNFRÎNGERE DIN ISTORIA STELEI PE TEREN PROPRIU ÎN DIVIZIA A). Au marcat pentru oaspeţi Ariton Dascălu şi Constantin Rădulescu, în timp ce pentru „militari” a înscris Eugen Mladin.

– Întâiul succes din contul bucureştenilor a venit în cel de-al treilea joc, 3-2 pe 29 august 1948, în Capitală, golul victoriei fiind marcat de Andrei Mercea cu două minute înainte de final, asta după ce Gică Popescu I, respectiv Ariton Dascălu bifaseră câte o dublă.

– Doar patru meciuri din cele 95 s-au încheiat fără gol, toate la Cluj; ultima dată când tabela a rămas nemodificată s-a consemnat pe 16 mai 1973.

– Partida cu cea mai mare diferenţă de scor s-a consemnat pe 3 iunie 1987, Steaua – U Cluj 7-0 (Hagi, Belodedici câte o dublă, Lăcătuş, Piţurcă, Boloni).

– Jocul cu cele mai multe goluri: 15 noiembrie 1996, Steaua-U Cluj 5-4.  Sabin Ilie a reuşit în acel meci o triplă pentru bucureşteni.

– Ultimul egal s-a consemnat pe 27 august 1989, U Cluj-Steaua 1-1.

– Ultima victorie bifată de U Cluj s-a înregistrat pe 27 octombrie 2007, U – Steaua 2-1 (Nemanja Jovanovic, Dorin Goga / Bănel Nicoliţă). După acest meci, Massimo Pedrazzini a fost înlocuit de Marius Lăcătuş pe banca tehnică. Au urmat 10 succese consecutive (golaveraj 25-4) pentru „roş-albaştrii”.

Dacă tot am vorbit de istoria disputelor Steaua-U Cluj, să notăm şi faptul că, primul trofeu câştigat de „militari” în fotbalul intern, Cupa României din 1949, a fost obţinut chiar după ce au trecut de ardeleni în ultimul act (18 decembrie 1949, 2-1).

– 31 mai 1997, U Cluj-Steaua 1-7: a fost una din cele două cele mai severe înfrângeri suferite de „şepcile roşii” acasă, cealaltă fiind inregistrată pe 21 aprilie 1999, U Cluj – Dinamo 0-6.