Uber lansează o versiune simplificată a aplicaţiei sale, gândită pentru pieţele emergente

Uber a anunţat Uber Lite, o versiune simplificată şi mai rapidă a aplicaţiei sale de ride sharing. Având doar 5 MB, spre deosebire de cei 181 ai aplicaţiei obişnuite, Uber Lite este lansată astăzi oficiale în India, înainte de a deveni disponibilă şi în alte ţări. De asemenea, noua aplicaţie oferă şi un timp de răspuns mult mai bun, de 300 de milisecunde.

12 iun. 2018, 11:43
Uber lansează o versiune simplificată a aplicaţiei sale, gândită pentru pieţele emergente

Oficialii Google spun că, de fapt, nu este vorba doar de o simplificare a aplicaţiei normale, ci de una construită de la zero, pe baza principiilor valabile în pieţele emergente, acolo unde traficul de date este o problemă, informează news.ro.

Citeşte şi Taximetriştii din Bucureşti, un nou protest în centrul Capitalei

Spre deosebire de aplicaţia principală, Uber Lite nu porneşte într-o hartă, ci prin a sugera utilizatorului anumite locaţii din apropiere, încercând să intuiască unde doreşte acesta să ajungă.

După ce a specificat destinaţia şi a ales maşina, utilizatorului îi este afişat timpul pe care îl are de aşteptat, având posibilitatea de a partaja călătoria şi a contacta şoferul.

Fără să de detalii despre tehnologiile pe care le va folosi, Uber a anunţat că va oferi o facilitate prin care maşinile vor putea fi comandate şi fără o conexiune la internet.

75 de milioane de pasageri pe lună respectiv 15 milioane de pasageri pe zi folosesc în prezent serviciile companiei americane.