Uber este investigată penal în SUA pentru că foloseşte un soft care păcăleşte autorităţile

Departamentul de Justiție din Statele Unite a lansat o investigație penală împotriva Uber Technologies pentru folosirea unui soft care ajută șoferii să evite autoritățile de reglementare pentru transporturi, au declarat două surse apropiate situației, transmite Reuters.

05 mai 2017, 08:17
Uber este investigată penal în SUA pentru că foloseşte un soft care păcăleşte autorităţile

Uber a recunoscut că softul, numit „Greyball”, a ajutat la evitarea oficialilor guvernamentali care încercau să identifice șoferii companiei în zone unde serviciul lor de transport nu era autorizat, cum ar fi în Portland, Oregon, scrie News.ro.

Compania a interzis folosirea Greyball în acest scop la scurt timp după ce New York Times a dezvăluit existența softului, în martie, afirmând că programul a fost creat pentru a verifica solicitările pentru curse, a preveni fraudele și a proteja șoferii. Informația publicată de Times a declanșat o publicitate negativă pentru companie, scrie profit.ro.

Investigația penală ar putea deveni o problemă semnificativă pentru Uber, care are deja alte probleme de afaceri și legale. Un purtător de cuvânt al Uber și Departamentul de Justiție au refuzat să comenteze.