Ucigaşul preotului din Focşani şi-a recunoscut crima VEZI DE CE L-A ÎNJUNGHIAT PE PREOT

Florentin Puşcoiu, asasinul preotului Tudor Marin, şi-a recunoscut crima în faţa anchetatorilor şi susţine că regretă fapta comisă. Motivul asasinatului ar fi fost faptul că l-au nemulţumit răspunsurile clericului la întrebările sale legate de interpretarea textelor biblice, informează România TV. Trupul preotului ucis la Focşani a fost depus în biserica unde slujea şi în care s-a petrecut crima. Tot astăzi, anchetatorii au făcut percheziţii la locuinţa criminalului.

RomaniaTV.net
17 iun. 2012, 05:54
Ucigaşul preotului din Focşani şi-a recunoscut crima VEZI DE CE L-A ÎNJUNGHIAT PE PREOT

Suspectul reţinut de către poliţişti se numește Florentin Puşcoiu, are 30 de ani și locuiește în cartierul Sud, din Focșani. El a fost găsit, de polițiști, la domiciliu personal. Potrivit unor surse, bărbatul a trăit o vreme în Italia. La audieri, anchetatorii au aflat că suspectul are probleme psihice. Un cunoscut a relatat că era preocupat de cărțile cu subiecte despre viața de apoi.

Florentin Puşcoiu a lucrat la o societate de distribuire a pâinii din Focşani. În perioada cât a lucrat la această firmă, poliţia a început cercetările împotriva sa pentru port de cuţit în locuri publice. Florentin Puşcoiu a scăpat fără niciun fel de sancţiune deoarece a demisionat de la locul de muncă şi a plecat în Italia. Acolo a vizitat foarte multe biserici pe care le fotografia, iar fotografiile le posta pe Facebook.

Se pare că asasinatul a fost premeditat, deoarece cel reţinut susţine că, sâmbătă dimineaţa, a mai fost la trei biserici cu intenţia de a ucide un preot. Însă planul i-a fost dejucat de faptul că în respectivele biserici era multă lume.

Preotul Tudor Marin, în vârstă de 65 de ani, de la biserica „Sfântul Ioan Botezatorul”, situată în Piaţa Unirii din Focşani, a fost înjunghiat mortal, sâmbătă dimineaţă, de o persoană necunoscută. După ce a fost înjunghiat, preotul a mai avut puterea să iasă din biserică pentru a cere ajutor. Imediat, o ambulanţă a ajuns la faţa locului.

„După ce a terminat slujba, în biserică a intrat un tânăr îmbrăcat în negru. Sub pretextul că vrea nişte lămuriri despre câteva versete din Biblie, s-a apropiat de preot şi l-a înjunghiat. Probabil că atacatorul este un alienat mintal”, a declarat protoiereul din Focşani, Nicolae Cobzaru.

Medicii au confirmat după aproximativ 50 de minute de la atac că preotul a decedat.

Preşedintele CJ Vrancea, Marian Oprişan, a declarat, la România TV, că principalul suspect în cazul oribilei crime de la Focşani a fost prins, sâmbără seara, în propriul apartament, acesta fiind ridicat şi dus la audieri.

„Este păcat că o asemenea tragedie a avut loc în Municipiul Focşani, un oraş în care nu există clanuri interlope. Este un oraş liniştit. La această oră, în numele şi-n interesul cetăţenilor judeţului Vrancea, ca reprezentant legal şi constituţional, vreau să mulţumesc Ministerului de Interne şi în special poliţiei municipiului Focşani şi Inspectoratului Judeţean Vrancea pentru modul absolut exemplar în care au condus lucrurile în această situaţie şi care au dus la reţinerea principalului suspect în această cauză. Bărbatul se numeşte Puşcoiu Florentin şi este din Focşani. A fost găsit la el în apartament. El este acum reţinut”, a  declarat Oprişan.