„Suntem ucise ca puii de găină”. Patru regine ale frumuseţii, ucise în ultimele două luni. Alta a primit deja ameninţări cu moartea

O fostă regină a frumuseţii din Irak a dezvăluit îngrozită că a primit ameninţări cu moartea. Teama acesteia este cu atât mai mare cu cât în urmă cu câteva zile un alt model de succes din ţară a fost împuşcată mortal.

17 oct. 2018, 10:16

Shaima Qassem, fosta Miss Iraq 2015, le-a spus celor 2,7 milioane de fani care o urmăresc pe Instagram, că are impresia că „formatoarele de opinie de sex feminin din Iraq sunt ucise precum puii de găină”. Ea a dezvăluit că a primit un mesaj scris cu litere sângerii în care era anunţată: „Tu eşti următoarea!„. „Suntem vinovate că suntem faimoase şi apărem în media? Suntem ucise precum puii de găină”, a scris aceasta.

Ameninţările vin după un şir de crime care le-a avut ca ţintă pe activiste pentru drepturile femeii din toată ţara. Shaima Qassem, de 25 de ani, a publicat videoclipul la mai puţin de o săptămână după ce o altă stea irakiană a reţelelor de socializare, Tara Faris, a fost găsită împușcată în propria mașină, la Bagdad. Faris a participat la același concurs de frumusețe ca și Qassem, în 2015, și chiar și atunci unele concurente s-au confruntat cu amenințări cu moartea, obligându-le să renunțe la concurs.

La sfârșitul lunii septembrie, Suad al-Ali, a activistă proeminentă și fondatoare a unui ONG local care s-a ocupat de drepturile femeilor și copiilor, a fost, de asemenea, împușcată . Unii cred că extremiștii religioși ar putea fi în spatele asasinatelor femeilor irakiene, iar un purtător de cuvânt al Ministerului de Interne a declarat că au fost luate „măsuri rapide” pentru a-i găsi pe cei responsabili pentru crime.