Ucraina a tăiat aprovizionarea cu apă a Crimeii

Ucraina a tăiat aprovizionarea cu apă a peninsulei Crimeea, a anunţat sâmbătă guvernatorul interimar al acestei regiuni realipite în martie la Rusia, Serghei Axeonov.

27 apr. 2014, 05:22
Ucraina a tăiat aprovizionarea cu apă a Crimeii

Sabotarea din partea Ucrainei legată de limitarea aprovizionării cu apă a republicii de-a lungul canalului Nord-Crimeea nu poate fi descrisă decât o acţiune premeditată împotriva locuitorilor Crimeii„, a declarat el, citat de agenţia oficială Itar-Tass, potrivit Agerpres.

Citeşte şi S-au rupt OFICIAL: Moscova stabileşte FRONTIERĂ de STAT între Crimeea şi Ucraina

Mass-media ucrainene au raportat înainte în timpul zilei că autorităţile de la Kiev au închis ecluzele canalului Nord-Crimeea, prin care apa din Nipru ajunge în Crimeea şi care asigură până la 85% din necesarul de apă al peninsulei.

Crimeea nu va rămâne fără apă. Există planuri de urgenţă. Nu există probleme cu apa potabilă. Producătorii agricoli vor fi despăgubiţi„, a dat totuşi asigurări Axeonov pe contul său de Twitter.

Citeşte şi Ucraina MINEAZĂ graniţa cu Crimeea

El a adăugat că negocieri sunt în curs cu autorităţile ucrainene pentru a găsi o soluţie, potrivit Itar-Tass. Crimeea depinde de Ucraina pentru aprovizionarea cu apă şi electricitate, printre altele. Canalul a fost construit în anii 1961-1971 şi are o lungime de 402,6 kilometri, aminteşte pe de altă parte Vocea Rusiei.