Ucraina: Armata nu îşi retrage armamentul greu până când atacurile separatiştilor nu încetează

Armata ucraineană a făcut cunoscut luni că nu va putea începe să-și retragă armamentul greu de pe linia frontului din estul țării în condițiile în care separatiștii proruși nu și-au oprit atacurile împotriva pozițiilor armatei în pofida acordului de încetare a focului semnat la Minsk, relatează Reuters, citată de Agerpres. 

23 feb. 2015, 11:54
Ucraina: Armata nu îşi retrage armamentul greu până când atacurile separatiştilor nu încetează

La sfârșitul săptămânii trecute, rebelii și armata ucraineană au afirmat că au ajuns la un acord pentru a începe procesul de retragere a armelor, în conformitate cu armistițiul intrat în vigoare la 15 februarie. Dar, cu excepţia a două zile de „pace”, situaţia a ajuns ca la început, atacurile separatiştilor proruşi fiind reluate.

În ultimele două zile, violențele s-au redus, dar rebelii au atacat de două ori trupele guvernamentale în cursul nopții de duminică spre luni.

Citeşte şi ARMISTIŢIU ÎNCĂLCAT ÎN UCRAINA. Noi violenţe armate în zona aeroportului din Doneţk

‘Având în vedere că pozițiile militarilor ucraineni continuă să fie atacate, nu poate exista încă nicio discuție cu privire la retragerea armamentului’, a spus la rândul său purtătorul de cuvânt al Statului Major al armatei ucrainene, Vladislav Seleznev, într-un mesaj televizat, potrivit Agerpres.