Ucraina cere Rusiei ca în 48 de ore să dea explicaţii cu privire la exerciţiile de la graniţă

Ucraina a cerut Moscovei, în conformitate cu mecanismele de securitate ale Organizaţiei pentru Securitate şi Cooperare în Europa (OSCE), să explice şi să dea detalii în termen de 48 de ore cu privire la exerciţiile militare ce au loc în apropierea graniţei, potrivit unei declaraţii difuzate de Ministerul de Externe ucrainean, relatează Reuters, potrivit Agerpres.

RomaniaTV.net
24 apr. 2014, 19:56
Ucraina cere Rusiei ca în 48 de ore să dea explicaţii cu privire la exerciţiile de la graniţă

Armata rusă a început joi noi manevre în apropierea frontierei cu Ucraina, ca răspuns la operaţiunea militară lansată de autorităţile de la Kiev împotriva separatiştilor rusofoni din estul Ucrainei, a anunţat ministrul rus al apărării, Serghei Şoigu.

În contextul manevrelor anunţate de Rusia la frontiera cu Ucraina, Kievul şi-a suspendat ”operaţiunea antiteroristă’ din estul ţării, întreruptă pe perioada Sărbătorilor de Paşti şi relansată marţi, imediat după vizita efectuată la Kiev de vicepreşedintele american Joe Biden. Potrivit publicaţiei ucrainene KyivPost, guvernul de la Kiev urmează să-şi reanalizeze acţiunile în funcţie de ultimele informaţii legate de situaţia existentă la graniţa estică, unde riscul de trecere a frontierei de către trupele ruse este ridicat.