Ucraina dezminte că avionul fără pilot care a survolat Republica Moldova era ucrainean

Ministerul Apărării din Ucraina a respins miercuri informaţiile potrivit cărora drona de recunoaştere doborâtă în Republica Moldova la începutul acestei săptămâni a fost un avion ucrainean, relatează Xinhua, potrivit Agerpres.

RomaniaTV.net
26 mart. 2014, 16:10
Ucraina dezminte că avionul fără pilot care a survolat Republica Moldova era ucrainean

Nu pot confirma această informaţie. Cred că nu corespunde realităţii‘, a afirmat adjunctul ministrului apărării Leonid Poliakov, precizând că în unele media străine apar periodic acuzaţii potrivit cărora Ucraina a lansat drone de spionaj.

Mass-media din regiunea transnistreană au anunţat marţi că autorităţile locale au doborât o dronă ucraineană ce efectua o misiune de spionaj. Potrivit unor informaţii din media, drona, despre care se afirmă că a fost lansată de pe teritoriul Ucrainei, fotografia şi filma în regiune.

Comitetul Securităţii Statului (KGB) al aşa-numitei ‘Republici Moldoveneşti Nistrene’ (‘PMR’ – Transnistria) a anunţat că ‘la 23 martie, organul însărcinat cu securitatea republicii a stabilit că a avut loc un survol şi au fost efectuate înregistrări video şi foto ale teritoriului Transnistriei prin utilizarea unui aparat de zbor fără pilot’, potrivit unui comunicat al KGB-ului de la Tiraspol pe site-ul său oficial www.kgb-pmr.com, precizând că avionul fără pilot a fost doborât.