UCRAINA: FOCURI de AVERTISMENT în Crimeea. Rusia îşi rezervă dreptul de a-şi apăra cetăţenii din peninsulă

Forţele ruse au tras câteva focuri de avertisment în Crimeea, dar au menţionat că, deocamdată, armata rusă nu va interveni împotriva ucrainenilor din Peninsulă. Pe de altă parte, forţele ucrainene nu au recurs la provocări.

RomaniaTV.net
04 mart. 2014, 14:52
UCRAINA: FOCURI de AVERTISMENT în Crimeea. Rusia îşi rezervă dreptul de a-şi apăra cetăţenii din peninsulă

Forţe ruse au tras focuri de avertisment în Crimeea, iar preşedintele rus Vladimir Putin a transmis Kievului că intervenţia militară rusă în Crimeea este ultima opţiune.

Putin a mai spus că Moscova poate să trimită militari în Crimeea, dar că, în acest moment nu este necesar să fie trimise trupe în Ucraina. Totuşi, Rusia îşi rezervă dreptul de a recurge la „toate mijloacele” pentru a-şi proteja cetăţenii din această ţară, potrivit declaraţiilor lui Putin, citate de jurnalul.md.

Totodată, președintele Federației Ruse, Vladimir Putin, susține că schimbarea puterii în Ucraina este necesară, doar că trebuie făcută în conformitate cu Constituția. „Poziția noastră trebuie să ajungă la toți locuitorii Ucrainei. Cei care vin din vestul Ucraieni să muncească pe teritoriul Rusiei sunt egali pentru noi. Puterea legală din Ucraina trebuie să asigure securitate în toată țara, iar noi vom urmări toate acestea”, a specificat Putin.

Citeşte şi Zvonul care a făcut înconjurul lumii: „Ianukovici A MURIT noaptea trecută, în urma unui atac de cord”


Totodată, acesta a spus că Federația Rusă va dezvolta relațiile sale cu Ucraina în plan economic după alegerile prezidențiale, când situația în țară se va remedia, scrie, la rândul său, Jurnalul de Chişinău.

Transnistria, în alertă de război

Militarii ruşi din regiunea transnistreană se află în „alertă de război” din cauza situaţiei din Ucraina, scrie presa de la Tiraspol, care susţine că forţele Rusiei din zonă au primit veste antiglonţ şi muniţie de luptă, relatează Jurnal de Chişinău, în ediţia electronică.

Potrivit sursei, şi trupele separatiste din Ministerul Apărării, Afacerilor Interne şi Serviciului de Securitate (KGB) de la Tiraspol se află în alertă maximă din cauza situaţiei din Ucraina.