Ucraina face progrese: Preşedintele Petro Poroşenko a anunţat că lupta împotriva corupţiei îşi arată eficienţa

Președintele Ucrainei, Petro Poroșenko, a afirmat joi că eficiența luptei împotriva corupției este destul de mare în țara sa.

RomaniaTV.net
21 apr. 2016, 11:21
Ucraina face progrese: Preşedintele Petro Poroşenko a anunţat că lupta împotriva corupţiei îşi arată eficienţa

„Demonstrăm o abordare hotărâtoare și pași hotărâtori în lupta împotriva corupției. Decizia de ieri a Comisiei Europene privind propunerea anulării regimului de vize pentru cetățenii ucraineni demonstrează că Ucraina și-a implementat 140 de puncte din lista de reforme, care au fost condiții pentru a se lua o astfel de decizie. O mare parte din aceste 140 de reforme se refereau la lupta împotriva corupției. Asta înseamnă și crearea infrastructurii pentru lupta împotriva corupției, crearea unei agenții naționale în lupta împotriva corupției, a unui Parchet specializat în lupta împotriva corupției, a unei agenții naționale de prevenire a corupției și multor altor structuri”, a declarat Poroșenko, la Palatul Cotroceni, după întrevederea cu președintele Klaus Iohannis.

El a menționat că există mai multe dosare împotriva unor deputați, guvernatori, funcționari de stat ucraineni.

„Chiar ieri, la prima ședință a noului Guvern din Ucraina, structurile tradiționale corupte, cum sunt CFR-ul ucrainean, Poșta ucraineană, au primit noi conducători străini care și-au demonstrat eficiența în statele de unde au venit. Mâine vor avea loc mai multe ședințe ale consilierilor mei în care subiecte legate de lupta împotriva corupției vor fi discutate cu prioritate. Sunt convins că eficiența luptei împotriva corupției în Ucraina este foarte importantă, esențială pentru afaceri, pentru reforma sistemului judiciar și pentru alte direcții de dezvoltare a statului, care au fost discutate ieri în cadrul Direcției pentru reforme ale statului. Cred că eficiența luptei împotriva corupției este destul de mare”, a conchis Poroșenko.