UCRAINA:Mercenarii RUŞI au fost UCIŞI

Circa 250 de 'mercenari ruşi' au murit în ultimele confruntări armate din estul separatist al Ucrainei, a anunţat luni Comandamentul militar ucrainean, citat de agenţia EFE, citată de Agerpres.

25 aug. 2014, 12:38
UCRAINA:Mercenarii RUŞI au fost UCIŞI

‘În ciuda intensificării acţiunilor inamicului şi a contraatacurilor sale, trupele angajate în Operaţiunea Antiteroristă îşi păstrează poziţiile şi provoacă teroriştilor pierderi grele’, se arată în comunicatul postat pe Facebook. Conform textului, în ultimele operaţiuni ‘au fost anihilaţi circa 250 de mercenari ruşi şi au fost distruse opt tancuri ale inamicului, zece transportoare blindate, trei lansatoare de rachete şi o piesă de artilerie’.

Aceste informaţii nu au fost deocamdată confirmate din alte surse. Armata ucraineană a mai anunţat că poziţiile trupelor sale au fost atacate de insurgenţii proruşi cu artileria şi cu arme uşoare în mai multe localităţi din regiunile Doneţk şi Lugansk, dar nu a oferit date despre pierderile suferite de trupele guvernamentale. Anterior, rebelii au anunţat lansarea unei contraofensive pentru recucerirea teritoriilor pierdute în faţa armatei ucrainene.

Citeşte şi: ALERTĂ: Ucraina acuză Rusia de agresiune armată

Conform ultimul bilanţ al victimelor furnizat de Consiliul ucrainean pentru securitate şi apărare, de la începerea operaţiunilor împotriva separatiştilor rusofoni, în luna aprilie, au fost ucişi 722 de militari ucraineni şi 2.625 au fost răniţi.