Ucraina: Primăria din Doneţk a fost ocupată de insurgenţi proruşi. S-a dat ordin de TRAGERE. UPDATE

Un grup de circa 20 de insurgenţi proruşi a ocupat miercuri dimineaţă clădirea primăriei din oraşul Doneţk, situat în partea de est a Ucrainei, a declarat pentru agenţia Reuters purtătoarea de cuvânt a primăriei, potrivit Agerpres.

RomaniaTV.net
16 apr. 2014, 08:34
Ucraina: Primăria din Doneţk a fost ocupată de insurgenţi proruşi. S-a dat ordin de TRAGERE. UPDATE

UPDATE 13:31 Ministrul Apărării ucrainean va efectua o vizită în Kramatorsk pentru a clarifica situaţia trupelor si vehiculelor armate ce ar fi ajuns la separatişti. Trei blindate uşoare şi un camion ce transporta oameni înarmaţi fără însemne, dar care arborau drapelul rus circulau miercuri dimineaţa în oraşul Kramatorsk, în estul Ucrainei, relatează AFP.

UPDATE 12:30 Doi soldaţi ucraineni au fost luaţi ostatici de separatişti, relatează AFP. Separatiştii ar fi capturat şi 5 vehicule blindate şi un tanc, potrivit The Guardian, deşi informaţia a fost infirmată de Ministerul Apararii de la Kiev.

Ea a adăugat că aceşti indivizi sunt înarmaţi, dar ei nu au formulat deocamdată vreo solicitare.

Grupările armate proruse din estul Ucrainei au ordin ‘să tragă pentru a ucide’ asupra militarilor ucraineni, au anunţat miercuri Serviciile speciale ucrainene /SBU/, relatează AFP.

‘Convorbirile interceptate între sabotorii ruşi dovedesc faptul că acţiunile de sabotare din estul Ucrainei sunt dirijate de ofiţeri ai serviciilor de informaţii militare ruse care dau ordine cinice de ‘a trage pentru a ucide’ în direcţia militarilor ucraineni’, se arată într-un comunicat al SBU.