Ucraina: Rusia a relocat trei sisteme de rachete la frontieră. Rebelii au deschis focul de peste 1.000 de ori

Rusia a relocat trei sisteme de rachete la frontiera cu Ucraina în zona regiunii Rostov, scrie pe pagina sa de Facebook expertul militar ucrainean Dmitri Tâmciuk, fondatorul platformei on-line 'Rezistenţa informaţională', pe care a creat-o special pentru a informa cu privire la evoluţiile din zona de ostilităţi în sud-estul Ucrainei, relatează marţi agenţia de presă Unian.

30 sept. 2014, 09:26
Ucraina: Rusia a relocat trei sisteme de rachete la frontieră. Rebelii au deschis focul de peste 1.000 de ori

‘Trei sisteme de rachete (al căror tip nu se specifică) au fost văzute în zona localităţii Petrovka, raionul Makeevo-Kurgan, regiunea Rostov, la o distanţă de 5 km de graniţa de stat cu Ucraina’, susţine Tâmciuk, în postarea sa sa pe Facebook.

Zona în care au fost instalate rachetele este extrem de bine păzită, mai spune el.

În acelaşi timp, potrivit acestuia, în zona localităţii Novoazovsk a fost remarcat un transfer de cazaci ruşi de pe teritoriul Federaţiei Ruse pe cel al Ucrainei. ‘Peste tot în această zonă, cazacii ruşi îi schimbă pe rebeli la punctele de control’, mai scrie el.

Deşi armistiţiul este în general respectat, rebelii deschid frecvent focul asupra poziţiilor armatei ucrainene şi au loc confruntări sporadice între beligeranţi. Potrivit aceluiaşi expert, rebelii au deschis focul de peste 1.000 de ori de la decretarea armistiţiului între părţi la 5 septembrie.

O situaţie tensionată persistă în zona aeroportului Doneţk şi a localităţilor Mariinka, Nikişino, Sciastie şi Smeloie.

Marţi dimineaţă, în jurul orei 06:15, insurgenţi proruşi aflaţi în tancuri au deschis focul asupra aeroportului din Doneţk, conform aceluiaşi expert, care mai spune că în direcţia frontierei ruse au fost văzute două camioane grele (Kamaz) cu trupurile neînsufleţite al mercenarilor ruşi, ucişi în atacul din ajun asupra aeroportului din Doneţk, ocupat de armata ucraineană.