Ucraina: Un parlamentar rus propune ca regimul de la Kiev să fie declarat CRIMINAL

Şeful Comisiei pentru afaceri externe din Dumă (camera inferioară a parlamentului rus), Aleksei Puşkov, a propus marţi ca regimul de la Kiev să fie declarat nu numai ilegitim, dar şi "criminal", acuzând actuala puterea din Ucraina că "operaţiunile sale antiteroriste" au făcut numeroase victime în rândul populaţie paşnice.

13 mai 2014, 09:36
Ucraina: Un parlamentar rus propune ca regimul de la Kiev să fie declarat CRIMINAL

„Numeroasele încălcări ale drepturilor omului, între care dreptul la viaţă, aplicarea de torturi, încălcarea libertăţii de exprimare a opiniilor şi convingerilor, a libertăţii mass-media, toate acestea ne îndreptăţesc să declarăm regimul de la Kiev nu numai ilegitim, dar şi criminal”, a afirmat parlamentarul rus în cadrul sesiunii plenare a Dumei, după cum relatează ITAR-TASS, citată de Agerpres.

Amintind că Ministerul rus de Externe a elaborat recent o ‘Carte Albă’ cuprinzând o listă cu acte de încălcare a drepturilor omului comise în Ucraina, Aleksei Puşkov a afirmat că această carte poate fi considerată una ‘neagră’, întrucât, a spus el, ‘în decurs de două luni, în Ucraina, s-au petrecut atâtea evenimente tragice câte nu s-au petrecut în fostul spaţiu sovietic în ultimii 10 ani”. El a adăugat că, numai la Odesa, în violenţele de la 2 mai au murit 116 oameni, în timp ce regimul de la Kiev a indicat 46 de morţi.

Aleksei Puşkov a acuzat, totodată, Occidentul că ignoră astfel de evenimente, criticând în special Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei, care, în pofida fotografiilor trimise de partea rusă cu victimele din Ucraina, nu a reacţionat, preferând o ‘tăcere ruşinoasă’. În schimb, a adăugat deputatul rus, Occidentul impune sancţiuni Rusiei, în loc să ia măsuri împotriva regimului ‘criminal’ de la Kiev.

Uniunea Europeană şi Canada au impus luni noi sancţiuni împotriva Rusiei, ca urmare a referendumului organizat duminică de separatiştii proruşi din estul Ucrainei, referendum considerat ilegal de comunitatea internaţională