Ucraina: Uzinele industriei grele din Lugansk se relochează în Rusia

O uzină ucraineană de echipamente electrice industriale (LEMZ) din Lugansk, fief al separatiştilor proruşi, şi-a transferat activitatea de producţie în Rusia pe fondul ostilităţilor din estul Ucrainei, a anunţat miercuri Aleksandr Gribenşcikov, viceguvernatorul regiunii ruse Rostov, situată în apropiere de frontiera ucraineană, informează RIA Novosti.

23 oct. 2014, 07:36
Ucraina: Uzinele industriei grele din Lugansk se relochează în Rusia

O uzină ucraineană de echipamente electrice industriale (LEMZ) din Lugansk şi-a transferat activitatea de producţie în Rusia, a anunţat miercuri Aleksandr Gribenşcikov, viceguvernatorul regiunii ruse Rostov

‘Ei (ucrainenii) au cumpărat mai multe terenuri aparţinând uzinei de echipamente de transport din Kamensk-Şahtinski şi vor să se relocheze la noi’, a spus acesta, adăugând că LEMZ va continua să producă echipamente electrice pentru căile ferate.

Andrei Frolov, şef de departament în cadrul Ministerului rus al Industriei, a specificat că uzina LEMZ va începe să funcţioneze în 2015 pe teritoriul Rusiei.

O altă uzină din Lugansk (Luganski Maşinostroitel-43) şi-a anunţat de asemenea intenţia de a-şi transfera activitatea în Rusia, urmând să se relocheze în Republica Ciuvaşia (Ural).