UCRAINA: Viktor Ianukovici ar fi fost găsit ascuns într-o mănăstire

În Ucraina a fost difuzată o nouă informaţie despre locul unde se poate afla preşedintele, Viktor Ianukovici.

RomaniaTV.net
24 feb. 2014, 12:55
UCRAINA: Viktor Ianukovici ar fi fost găsit ascuns într-o mănăstire

„Viktor Ianukovici a fost găsit în una din mănăstirile Patriarhiei Moscovei împreună cu garda şi anturajul său, a scris pe Facebook deputatul Aleksandr Brighineţ. Numărul total al persoanelor aflate cu el este de aproape o mie”.

Deocamdată, aceste informaţii nu au fost confirmate sau infirmate de către alte surse. Anterior, a fost difuzată informaţia că Ianukovici a fost arestat în Crimeea.

Ministerul de Interne ucrainean a emis mandat de arestare pe numele lui Viktor Ianukovici, potrivit BBC News.

Ministrul Arsen Avakov a anunţat, luni, că a deschis o anchetă pentru „ucideri în masă” împotriva fostului preşedinte Viktor Ianukovici şi a altor colaboratori ai săi, care sunt  acuzaţi că le-au ordonat forţelor de securitate să reprime „manifestaţiile paşnice ale protestatarilor” pro-europeni din Piaţa Independenţei.

Avakov a mai spus că Ianukovici a fost văzut ultima oară în Balaklava, în Peninsula Crimeea, duminică şi că el ar fi plecat apoi, cu maşina, către o destinaţie necunoscută, împreună cu unul dintre oamenii săi de încredere, mai relatează BBC în ediţia online.

Unele surse, inclusiv ale Poliţiei de Frontieră din Ucraina afirmă că Ianukovici ar fi încercat să iasă din Ucraina, cu avionul, pe la Doneţk, mituind poliţiştii de frontieră.