UCRAINA: Zeci de TRUPURI lipsă în trenul MORŢII, chiar dacă separatiştii spun că au trimis 282 de victime

Şeful echipei olandeze de medici legişti care se află la Harkov spune că trenul care ajuns astăzi în oraşul ucrainean a adus numai 200 de trupuri, mult mai puţine decât pretindeau rebelii.

23 iul. 2014, 06:32

Jan Tuinder, şeful echipei de medici olandezi, a declarat că investigatorii trebuie să se întoarcă la locul prăbuşirii avionului pentru o altă investigaţie, potrivit NY Times.

Citeşte şi AVION PRĂBUŞIT UCRAINA. Cutiile negre ale zborului MH17 transmise anchetatorilor olandezi

Nu vom pleca de aici până când toate rămăşiţele nu vor părăsi această ţară. Astfel încât vorm fi nevoiţi să ne întoarcem şi să negociem din nou cu oamenii de acolo„, a declarat el.

Zborul MH-17: Anchetatorii olandezi au examinat într-o gară rămăşiţele pământeşti ale victimelor

Cu toate acestea, premierul separatist al regiunii Doneţk, Aleksander Borodai, spusese că s-au trimis cu trenul frigorific 282 de cadavre şi 87 de fragmente umane. Separatiştii proruşi au predat oficialilor malaezieni sosiţi la Doneţk cutiile negre ale avionului prăbuşit joia trecută. De asemenea, ei au anunţat că, pe o rază de zece kilometri în jurul locului unde s-a prăbușit aeroanva vor înceta focul pentru ca experţii internaţionali să-și poată continua ancheta.

Aproximativ 100 de specialişti în domeniul SIDA, familii care plecau în vacanţă, inclusiv un cuplu de florari, restauratori celebri şi un senator au murit, între mulţi alţii, în urma prăbuşirii zborului MH17 în Ucraina.

Preşedintele SUA, Barack Obama, a declarat vineri că avionul malaezian care s-a prăbuşit joi în estul Ucrainei a fost doborât de o rachetă lansată din zona controlată de separatiştii proruşi.

Ceea ce ştim în prezent este că lansarea unei rachete sol-aer a provocat prăbuşirea avionului. Ştim (…) că acest tir a fost efectuat de pe un teritoriu controlat de separatiştii proruşi„, a precizat Barack Obama în timpul unei conferinţe de presă la Casa Albă, amintind că aceşti insurgenţi au doborât mai multe avioane militare ucrainene în ultimele săptămâni.

Un avion de tip Boeing 777 aparţinând companiei Malaysia Airlines care asigura o legătură între Amsterdam şi Kuala Lumpur, la bordul căruia se aflau 283 de pasageri şi 15 membri ai echipajului, s-a prăbuşit joi la Snejnoie, în regiunea Doneţk, scena unor lupte intense între trupe guvernamentale ucrainene şi separatişti proruşi. Toate

Ministerul român de Externe a anunţat tot vineri că la bordul avionului se afla un român, cu dublă cetăţenie, canadiană, student în anul II la Universitatea de Medicină şi Farmacie Cluj,care era însoţit de o colegă de la UMF, o cetăţeană străină, fără să facă alte precizări, la solicitarea familiei victimei.

Autorităţile de la Kiev au acuzat rebelii proruşi din estul Ucrainei de a fi responsabili de catastrofa aeriană de joi seară în care şi-au pierdut viaţa 298 de persoane, în timp ce aceştia au declarat că nu dispun de mijloace pentru a trage într-un avion ce zboară la o astfel de înălţime.

Ministrul rus de externe Serghei Lavrov a declarat că Moscova insistă pentru o anchetă foarte obiectivă şi independentă a catastrofei avionului Malaysia Airlines în Ucraina şi Rusia şi-a exprimat disponibilitatea de a ajuta la anchetă, adaugă RIA Novosti.