Un ucrainean care a încercat să mituiască un poliţist de frontieră pentru introducerea în ţară a ţigărilor de contrabandă, arestat

Un cetăţean ucrainean care a oferit 1.500 de euro şi 600 de dolari unui poliţist de frontieră din Maramureş pentru facilitarea unor activităţi de contrabandă cu ţigări pe relaţia Ucraina-România, a fost arestat. Bărbatul încerca să introducă în ţară mai multe transporturi a câte 50 de colete de ţigări şi a cerut informaţii cu privire la sectoarele de frontieră nesupravegheate.

21 sept. 2017, 09:48
Un ucrainean care a încercat să mituiască un poliţist de frontieră pentru introducerea în ţară a ţigărilor de contrabandă, arestat

Potrivit unui comunicat de presă transmis, miercuri, de reprezentanţii Direcţiei Generale Anticorupţie (DGA) un cetăţean ucrainean este cercetat pentru dare de mită.

„În urma administrării probelor, a rezultat presupunerea rezonabilă că inculpatul Z.Y., cetăţean ucrainean, a comis infracţiunea de dare de mită, constând în aceea că, în intervalul de timp 08-18.09.2017, a promis unui funcţionar M.A.I. din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Sighetu Marmaţiei, martor denunţător în cauză, suma de 2.000 euro, iar la data de 19.09.2019 i-a remis acestuia sumele de 1.500 euro şi 600 dolari S.U.A., solicitându-i în schimb să îşi încalce atribuţiile de serviciu şi să îi furnizeze date şi informaţii din sistemul de supraveghere a frontierei de stat, prin comunicarea unui interval de timp în care o anumită zonă de frontieră este nesupravegheată, pentru facilitarea unor activităţi de contrabandă cu ţigări, pe relaţia Ucraina-România”, anunţă DGA.

Marţi, procurorii au dispus faţă de inculpat punerea în mişcare a acţiunii penale pentru comiterea infracţiunii de dare de mită şi au dispus reţinerea preventivă pentru o perioadă de 24 de ore.

În cursul zilei de miercuri, bărbatul a fost prezentat Tribunalului Maramureş, cu propunere de arestare preventivă pe o perioadă de 30 de zile, admisă de instanţa de judecată.

Surse judiciare au declarat, pentru News.ro, că ucraineanul i-a propus câte 2.000 de euro poliţistului pentru fiecare transport, într-un astfel de transport urmând să fie câte 50 de colete cu ţigări de contrabandă. În timp, ucraineanul a promis că suma va creşte la 2.500 de euro pentru fiecare transport.

Bărbatul a fost prins imediat după ce a oferit banii, cu ocazia efectuării primului transport de ţigări.

Este pentru a treia oară când poliţistul implicat a denunţat tentative de mituire.