Udrea: Mă autodenunţ, am cumpărat teren cu banii din bancă. Vreau comisie de anchetă parlamentară

Peste 5 - 10 ani, cei care investesc astăzi în agricultură vor avea profituri foarte frumoase, a declarat deputatul PDL Elena Udrea, în cadrul unui interviu acordat Evenimentului Zilei. În acest interviu, ea a vorbit despre terenul agricol recent achiziţionat, dar şi despre afacerile agricole şi alte planuri pe care le are în acest domeniu.

29 nov. 2013, 11:13
Udrea: Mă autodenunţ, am cumpărat teren cu banii din bancă. Vreau comisie de anchetă parlamentară

Joi, ea a declarat pe o reţea socială că a achiziţionat un teren de 80 de hectare. Recent, şi Ioana Băsescu, fiica preşedintelui, a cumpărat o suprafaţă de circa 300 de hectare de teren agricol. Iar după ce această tranzacţia a făcut vâlvă, pământul din acea zonă s-a scumpit considerabil.

Am în procedură de cumpărare deja 80 de hectare, pentru că în fiecare zi primesc noi propuneri de la cei care vând. Important este ca preţul să fie rezonabil raportat la calitatea pământului şi suprafaţa acestuia. Parcelele mai mici sunt mai ieftine. După întreg subiectul cu terenul achiziţionat de Ioana Băsescu, s-au scumpit foarte tare terenurile: toată lumea vrea să cumpere şi vânzătorii ţin de preţ crezând că de la 1 ianuarie vor obţine sume mult mai consistente, aşteptând chinezii şi arabii. Cel puţin la Nana, în Călăraşi, preţurile au explodat – se cere şi 6.000 de euro pe un hectar acum. E cel mai bun teren acolo, dar este cam piperat. Eu cumpăr în Călăraşi, Giurgiu, în general în localităţi apropiate şi nu departe de Bucuresti”, a spus Udrea.

Ea mai spus că nu a cumpărat acest teren cu un credit bancar, deşi şi-ar fi dorit. „Din păcate, cu veniturile constante nu stau foarte bine, aşa că a trebuit să apelez la banii din bancă. Deci, nu am luat credit, deşi aş fi vrut. Aştept însă de la Premierul Ponta şi miniştrii Chiţoiu şi Constantin să dea legea promisă prin care să sprijine cetăţenii români care vor să investească în agricultură, prin acordarea de credite în condiţii avantajoase. Peste tot în această lume agricultura se face cu banii din credite agricole, nu cu bani din buzunar”, a adăugat deputatul PDL.

Fiind întrebată dacă se teme de eventualitatea unei comisii parlamentare care să investigheze tranzacţia, Elena Udrea a afirmat că şi-ar dori o astfel de comisie. „Ba eu chiar vreau comisie de anchetă parlamentară. Am spus mai demult că mă autodenunţ. Doar nu am nimic de ascuns. A cumpăra teren şi a face agricultură în România e un lucru cu care mă mândresc şi sper ca şi cei de la Putere de astăzi să procedeze la fel. Să pună mâna Victor Ponta şi Crin Antonescu şi să cumpere pământ pentru a da un semnal important agriculturii. Ţara are nevoie de oameni care să muncească, nu de trântori. Dacă se decide Victor Ponta să-mi facă o comisie de anchetă parlamentară, am o singură rugăminte: să vină să o prezideze personal, doar este şi dumnealui deputat în Gorj, un judeţ care are şi el potenţial agricol însemnat”, a mai spus Elena Udrea.

De asemenea, ea a mai afirmat că doreşte să mai cumpere teren agricol, ţinta pe care şi-am fixat-o fiind de aproape 1.000 de hectare.

 

VEZI SI:

Adrian Vasilescu: Nu există probleme în creditul luat de Ioana Băsescu de la CEC. Am citit contractul