Udrea, mărturii cutremurătoare despre zilele din puşcărie: Era o mizerie cumplită. Eram încuiate cu 3 zăvoare

Elena Udrea face dezvăluiri inedite despre ce făcea în arest. Fosta şefă PMP îşi aduce aminte cu groază de mizeria din celulă, dar zâmbeşte când îşi aminteşte cum mânca seminţe cu deţinutele în timp ce se uita la televizor. Blonda se pregăteşte să lanseze o carte unde va pune pe hârtie toată experienţa celor 72 zile în cătuşe, exact cum va fi şi titlul materialului.

09 iul. 2015, 09:28
Udrea, mărturii cutremurătoare despre zilele din puşcărie: Era o mizerie cumplită. Eram încuiate cu 3 zăvoare

De la hotelurile de cinci stele, a ajuns sa stea într-o camaruta cu WC turcesc. Sunt marturii exclusive despre cele 72 de zile petrecute de Elena Udrea in celula, dupa ce toata lumea si a dat cu presupusul. Acum, fostul ministru vorbeste pentru prima data despre perioada cea mai neagra din viata ei, zilele si noptile petrecute in beciul domnesc.

„Eram încuiate cu trei zăvoare, cu lacăte, cu cinci rânduri de gratii. Am ales patul de jos, erau paturile câte două suprapuse, patul din dreapta jos, acolo am şi rămas. A început calvarul într-o celulă de 9 metri pătraţi”, a mărturisit Elena Udrea pentru kanald.ro.

Cel mai mult au marcat-o pe Elena Udrea condiţiile din arest.

„Camera în care am stat, o să îi spun şi numărul pentru că au fost multe fabulaţii, camera 2P, camera de la parter, era o cameră de 9mp, cu un WC turcesc, fără uşă. Într-un colţ al camerei era WC turcesc, cu un duş deasupra şi fără uşă. Logica fiind, am înţeles eu că avea o logică, ca prin vizor să te vadă că nu îţi faci rău la WC. Celebra plimbare, care e obligatorie prin lege, se întâmpla într-o cameră de 20mp, cu pereţi cu 3 metri din beton, unde vedeai cerul printr-o plasă de Buzău. Era o mizerie cumplită”, a povestit Udrea.

Citeşte şi: Elena Udrea: „M-am trezit la 6.00. Nu s-au tras zăvoarele, nu s-a strigat la apel”

Elena Udrea are însă şi amintiri ceva mai plăcute.

„Era trezitul la şase. Te trezeau zgomotele îngrozitoare ale celor trei zăvoare cu care erau închisele uşile de fier. Eram nişte femei, nu puteam sparge nici măcar o uşă de lemn, darămite de fier. Era pe de o parte amuzant, la un moment dat, că televiziunile spuneau la 5 minute ce se întâmplă în celula Elenei Udrea, nu se întâmpla nimic. Mâncam seminţe şi ne uitam la televizor”, a mai spus politicianul.

Udrea a trebuit să-şi schimbe comPlet gusturile in inchisoare.

Mie îmi place să mănânc mâncare gătită şi când se facea fasole întotdeauna ceream şi mâncam cu colegele de cameră. Pe lângă mâncarea noastră, care era mâncarea uscată. Norocul meu era că nu primim pachete în fiecare zi, erau pe litere, eu primeam vinerea, spre exemplu şi colegele mele primeau în celelalte zile. Nu aveam unde să le ţinem. Toate odată fructe, detergent, hârtie igienică„.

Cea mai urâtă amintire pentru Elena Udrea: clipa în care i-au fost puse pentru prima dată cătuşele.

„M-am dus pregătită. Sigur, indiferent cât ai fi de pregătit, momentul când ţi se pun cătuşele nu ţi-l poţi imagina. Cel mai teamă mi-a fost de acest moment pentru că nu ştiam cum voi reacţiona. Îţi dă voie să dai un telefon. Am dat telefon mamei înainte să îmi pună cătuşele, era 10-12 noaptea. I-am spus să stea liniştită, că sunt în regulă, chiar dacă o să mă vadă că ies cu cătuşe. Numai cine trece prin acele experienţe poate să înţeleagă ce înseamnă vestea că pleci din închisoare”, a povestit Udrea.

Elena Udrea va pune pe hârtie toate experienţele ei într-o carte.

Cartea se va numi 72 zile în cătuşe. Când am ieşit mi-era foarte proaspătă experienţa, prin ce trecusem şi scriam cu relaxare. Parcă, acum, când s-a îndepărtat experienţa, numai am aşa chef să îmi amintesc„, a completat politicianul.