Elena Udrea, plângere la CSM împotriva procurorului de caz din dosarul Gala Bute. IJ face verificări

Elena Udrea a decis să apeleze la plângeri, depunând una în acest sens la CSM împotriva procuroarei DNA Ana Dana, cea care a instrumentat dosarul Gala Bute. Reprezentanţi ai Inspecției Judiciare au confirmat că au primit sesizarea formulată de Elena Udrea în care aceasta reclamă posibile abateri disciplinare în legătură cu modalitatea în care s-au efectuat cercetările în cazul său.

RomaniaTV.net
16 oct. 2015, 12:03
Elena Udrea, plângere la CSM împotriva procurorului de caz din dosarul Gala Bute. IJ face verificări

Elena Udrea a depus, prin avocaţii săi, o plângere la Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) împotriva procuroarei DNA Ana Dana, cea care a instrumentat dosarul Gala Bute şi a trimis-o în judecată. Elena Udrea o acuză pe procuroare de exercitarea funcţiei cu rea-credinţă.

Sesizarea Elenei Udrea va fi repartizată unui inspector judiciar care va face verificările prealabile pentru a stabili dacă sunt indicii privind săvârșirea de către vreun magistrat de abateri disciplinare.

Sesizarea a fost depusă în 13 octombrie la Consiliul Superior al Magistraturii, care a trimis-o Inspecției Judiciare, au precizat oficiali ai CSM, potrivit Agerpres.

Inspectorii urmează să desfăşoare verificări prealabile pentru a stabili dacă sunt indicii cu privire la săvârşirea unor abateri disciplinare”, a precizat Alin Alexandru, purtătorul de cuvânt al Inspecţiei Judiciare.

Conform acestuia, în urma verificărilor prealabile se va decide dacă se va clasa sesizarea Elenei Udrea sau se va începe cercetare disciplinară faţă de vreun magistrat.

Avocaţii Elenei Udrea au depus şi o plângere penală pentru rele tratamente.

Fostul ministru se plânge că ar fi fost ţinută încătuşată în dubă şi în instituţiile publice, deşi legea prevede că în interior cătuşile trebuie date jos.

Citeşte şi: DOSARUL Gala Bute, primul termen: Elena Udrea se declară nevinovată. Patru inculpaţi şi-au recunoscut faptele

Elena Udrea, a ajuns vineri la Instanța Supremă, unde se judecă primul termen de judecată în dosarul Gala Bute. Udrea şi-a declarat nevinovăţia, în faţa judecătorilor, în timp ce patru inculpaţi şi-au recunoscut vina, relatează România TV. La sosirea la sediul ÎCCJ, Elena Udrea a precizat că inculpaţii prinşi că au luat mită în dosar „trebuie să stea în proces să demonstreze că eu am luat acei bani”.

În prezent, fosta şefă PMP se află sub control judiciar în dosarul Gala Bute.