Udrea şi-a luat o geantă Hermes Birkin Crocodile de 100.000 de dolari din şpagă

Fostul ministru Elena Udrea, aflată în arest din 25 februarie, a fost trimisă în judecată, marţi, de procurorii anticorupţie, în dosarul "Gala Bute", ea fiind acuzată de luare de mită.

RomaniaTV.net
21 apr. 2015, 15:00

Fostul ministru Elena Udrea este acuzată de abuz în serviciu în legătură cu organizarea evenimentului „Gala Bute” de către Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului şi respectiv de luare de mită în legătură cu finanţarea de către acelaşi minister a mai multor contracte.

Încă un dosar pentru Elena Udrea, DISJUNS din „Gala Bute”. DNA, pe urma BANILOR NEGRI ajunşi la PDL

„Din mesajele de poştă electronică şi din declaraţiile inculpaţilor rezultă că în luna februarie 2012 Udrea Elena Gabriela a achiziţionat prin intermediul lui Topoliceanu Ana Maria o geantă Hermes Birkin Crocodile, al cărei preţ variază potrivit datelor existente pe site-ul ebay.com între 50.000 şi 100.000 USD. Plata preţului s-a realizat în numerar, în condiţiile în care provenienţa sumei nu poate fi identificată în extrasele de cont bancar ale inculpatei”, se precizează în rechizitoriul DNA.

Francesca Eastwood, fiica cineastului Clint Eastwood, a primit ameninţări cu moartea după ce a distrus – într-un pictorial controversat, realizat „în numele artei” – o geantă Birkin în valoare de 100.000 de dolari.