UE impune sancţiuni colaboratorilor apropiaţi ai preşedintelui Venezuelei

Miniştrii de externe din statele Uniunii Europene au decis, luni, să impună îngheţarea activelor bancare şi interdicţii de călătorie împotriva a şapte colaboratori apropiaţi ai preşedintelui venezuelean Nicolas Maduro, ca răspuns la cazurile de încălcare a legii de regimul de la Caracas pe fondul unei campanii de reprimare a opoziţiei, transmite dpa.

22 ian. 2018, 13:01
UE impune sancţiuni colaboratorilor apropiaţi ai preşedintelui Venezuelei

Printre persoanele aflate pe lista celor supuşi sancţiunilor europene se află ministrul de interne Nestor Reverol, şeful serviciilor de informaţii Gustavo Gonzalez Lopez şi vicepreşedintele Partidului Socialist (de guvernământ), Diosdado Cabello.

”Măsurile restrictive au ca scop să contribuie la promovarea soluţiilor democratice care pot aduce stabilitate politică în Venezuela şi permit tratarea nevoilor presante ale populaţiei”, relevă o declaraţie a miniştrilor de externe din UE, pot4rivit Agerpres.

În noiembrie anul trecut, UE a impus un embargou asupra vânzărilor de arme către Venezuela.

Citeşte şi Motivul halucinant pentru care Venezuela îi eliberează pe opozanţii preşedintelui Maduro: Sunt prea COSTISITORI

Ţara sud-americană, care deţine cele mai mari rezerve de ţiţei confirmate, este grav afectată de scăderea preţului mondial al petrolului şi de inflaţia galopantă.

Sute de mii de venezueleni au fugit în ţările vecine din cauza penuriei de alimente şi de alte produse de bază. În protestele antiguvernamentale de anul trecut din Venezuela au murit cel puţin 120 de persoane.