UEFA îl elogiază pe Ianis Hagi, după debutul României la EURO 2019. „Like father, like son”

Cu Ianis Hagi la timonă, tricolorii mici au făcut spectacol în meciul de debut la EURO 2019. Evoluția avută de fiul lui Gică Hagi nu a trecut neobservată de cei de la UEFA, care l-au elogiat pe ”decarul” lui Rădoi.

19 iun. 2019, 09:19
UEFA îl elogiază pe Ianis Hagi, după debutul României la EURO 2019. „Like father, like son”

UEFA l-a comparat pe Ianis Hagi cu tatăl său și a titrat „Like father, like son”, după golul marcat de „decarul” echipei noastre, scrie digisport.ro. Hagi junior a înscris în minutul 14 al meciului cu Croația, reușind să ducă scorul la 2-0.

ROMANIA ANGLIA U21 LIVE STREAM VIDEO ONLINE TVR de la EURO 2019

Aflat în tribună, Gică Hagi s-a bucurat alături de suporterii români, pentru reușita fiului său.

Citeşte şi ROMANIA-CROATIA 4-1. Generaţia lui Ianis Hagi, gata să scrie istorie la 25 de ani după cea a tatălui său

EURO 2019. Ianis Hagi îi calcă pe urme lui Gică Hagi

Ianis Hagi îi calcă pe urme tatălui său. 18 iunie va rămâne o dată specială în familia Hagi, din punct de vedere sportiv. Căpitanul celor de la Viitorul a marcat la meciul de debut la EURO 2019, fix la 25 de ani după ce Gică Hagi înscria la meciul de debut al României la World Cup 1994.

LIVE EURO U21 ROMANIA-ANGLIA

Atunci „Regele” reușea să marcheze o bijuterie de gol în victoria obținută de tricolori în fața Columbiei, în ceea ce avea să devină cel mai reușit turneul final al României de până în prezent. După acel campionat mondial, Hagi și compania au fost numiți „Generația de Aur” a fotbalului românesc. Interesant este că despre tricolorii mici care participă în această vară la EURO 2019 se spune că sunt urmașii „Generației de Aur”.
EURO 2019 | Cum a marcat Ianis Hagi golul cu Croația

În minutul 14 al meciului, Pușcaș a câștigat un duel la cap cu portarul advers, care a ieșit greșit, a trimis mingea spre poarta, dar fundașii Croației au reușit să respingă de pe linie porții. Mingea a revenit în careul de 16 metri, iar Ianis Hagi a fost pe fază și a reușit să înscrie golul doi al naționalei noastre în meciul de debut de la EURO 2019.

Celelalte goluri ale tricolorilor au fost marcate de Pușcaș, în minutul 11, Băluță, în minutul 66, și Petre, în minutul 93. Pentru croați a înscris Vlasic în minutul 18.

Cum a marcat Gică Hagi golul cu Columbia

Pe 18 iunie 1994, România debuta la turneul final din America cu o victorie în fața Columbiei. Tricolorii s-au impus atunci cu 3-1, prin dubla lui Răducioiu și golul de generic al lui Gică Hagi. În minutul 34 al întâlnirii, „Regele” combină cu Dorinel Munteanu și șutează de la aproximativ 30 de metri, lateral stânga, reușind să înscrie unul dintre cele mai frumoase goluri din istorie.