Ulei de cocos – Miracolul din bucătărie: Utilizări neaşteptate, beneficii pentru sănătate

Ulei de cocos. Despre uleiul de cocos si beneficiile lui pentru sanatate ai auzit, cu siguranta. Uleiul de cocos este acum cea mai sanatoasa alegere in bucatarie. Fiind extrem de versatil, uleiul de cocos mai are si alte intrebuintari in gospodarie.

18 ian. 2018, 21:25
Ulei de cocos – Miracolul din bucătărie: Utilizări neaşteptate, beneficii pentru sănătate

Iata tot ce trebuie sa stii despre miracolul din bucatarie – ulei de cocos, de la utilizari neasteptate, la beneficii pentru sanatate. 

Ulei de cocos – Utilizari 

  1. Inlocuitor al untului

Inlocuieste untul in retetele de prajituri cu ulei de cocos. Schimbarea este benefica atat pentru cei care sunt adeptii stilului vegan, cat si pentru cei care vor sa reduca nivelul colesterolului.

Uleiul de cocos mai poate fi folosit si la sandwich-uri, in cafea sau in smoothie-uri pentru un plus de savoare si de grasimi sanatoase. 

  1. Trateaza gatul inflamat

„Batranul”ceai cu miere si lamaie poate fi dat uitarii. O lingura de ulei de cocos este la fel de benefic pentru gatul inflamat. 

  1. Fursecuri raw vegan

Daca vreti ceva bun care se prepara rapid, fara coacere, iata o reteta delicioasa de fursecuri raw vegan. Amesteca o ceasca de unt de arahide, cu un sfert de ceasca de ulei de cocos, pudra de cacao (dupa gust). Tine la frigider 30 de minute, apoi bucura-te de delicatese. 

4. Indeparteaza paduchii
Cel mai dificil lucru cand ai paduchi este procesul de indepartare a acestora. Cu ajutorul uleiului de cocos, insa, misiunea va fi mai mult decat simpla si fara sa utilizezi produse chimice. Spala-te pe cap, clateste-te cu otet din cidru de mere, apoi piaptana-te. Dupa aceea, maseaza-ti capul cu ulei de cocos si lasa-l sa actioneze timp de 12-24 de ore.

Citeste continuarea pe SFATULPARINTILOR. RO