Uleiul de migdale: O minune pentru frumuseţe

Migdalul este un pom fructifer cultivat pentru calitățile deosebite ale sâmburilor pe care le oferă, folosite în special când vine vorba de înfrumusețare.

03 mart. 2015, 10:05
Uleiul de migdale: O minune pentru frumuseţe

Uleiul de migdale este compus din grăsimi mononesaturate, acid oleil și acid linoleic, precum Omega-3 sau Omega-6. El poate fi folosit doar extern, uzul intern nefiind recomandat. Utilizat încă din antichitate de către egiptenii din înalta societate pentru prepararea produselor de masaj, uleiul de migdale are numeroase aplicații cosmetice:

Beneficii pentru păr

Uleiul de migdale este recomandat persoanelor cu păr extrem de uscat, deoarece oferă imediat strălucire și hidratare. De asemenea, previne căderea părului datorită conținutului ridicat de acizi grași.

Citeşte şi Arunci zaţul de la cafea? Iată cum îl poţi folosi pentru îngrijirea ta şi nu numai

Acest ulei conține o cantitate importantă de vitamina E, motiv pentru care îmbunătățește semnificativ starea de sănătate a scalpului – reduce apariția mătreții sau a dermatitei seboreice.

Pentru a vă bucura pe deplin de beneficiile sale, picurați câteva ulei de migdale în palma și aplicați-l pe vârfurile părului sau la rădăcină.

Citește integral articolul pe clicksanatate.ro.