Uleiuri esenţiale pentru frumuseţe

Fiecare femeie a auzit măcar o dată despre uleiurile esenţiale care se folosesc pentru păr, ten, unghii. Iată un top şi cum ar trebui să le foloseşti.

25 mai 2015, 11:55
Uleiuri esenţiale pentru frumuseţe

1. Argan. Uleiul de argan este bogat în vitamina E şi acizi graşi, este hidratant pentru piele, păr şi unghii. Reprezintă partea cea mai importantă din orice mască de păr, scrie doctorulzilei.ro.

2. Avocado. Uleiuld e avocado are aceleaşi proprietăţi ca şi deliciosul fructe – omega 3 şi acizi graşi. Reglează glandele sebacee. Are proprietăţi vindecătoare şi vindecă semnele lăsate de acnee. Îl poţi folosi pe piele, lăsându-l să acţioneze timp de 10-20 de minute, apoi clăteşte-te cu apă caldă.

Citeşte şi Uleiul de macadamia menţine sănătatea inimii

3. Cocos. Uleiul de cocos este bogat în proteine, vitamina E, omega 3, care poate fi absorbit foarte uşor în piele. De asemenea, are proprietăţi antibacteriene. Hidratează pielea crăpată, vindecă rănile, calmează iritaţiile după epilat, încetineşte procesul de îmbătrânire a pielii.

4. Struguri. Uleiul din seminţe de struguri este excelent pentru piele deoarece are efectul de a strânge pielea lăsată. Totodată, are efect cicatrizant, antiinflamator, antibacterian şi regenerant.

• tenul predispus la acnee: are actiune astringenta, strange porii;
• tenul uscat, deteriorat: catifeleaza, inmoaie, hidrateaza;
• ameliorarea ridurilor, revigoreaza si tonifica tenul obosit si flasc, netezeste ridurile, imbunatateste fermitatea si elasticitatea pielii, confera luminozitate;

5. Alune. Uleiul de alune este folosit pentru îndepărtarea celulelor moarte de pe suprafaţa pielii. Acesta tratează petele şi cearcănele.

Citeşte şi Cele mai bune produse cosmetice bio