Uleiurile esenţiale pe care trebuie să le ai în casă

Aromaterapia este una dintre cele mai simplu de folosit metode de tratament naturist. Dacă nu ai mai folosit uleiurile esenţiale pentru remedii de sănătate sau de frumuseţe, este indicat să începi cu unul singur, care are cu siguranţă mai multe proprietăţi terapeutice. Progresiv, poţi adăuga în dulăpiorul cu medicamente şi alte uleiuri. Descoperă 10 uleiuri esenţiale pe care trebuie să le ai în casă.

RomaniaTV.net
24 iun. 2014, 07:24
Uleiurile esenţiale pe care trebuie să le ai în casă

Trebuie sa stii ca uleiurile esentiale nu se folosesc oricum si de catre oricine. De exemplu, anumite uleiuri nu le sunt recomandate femeilor insarcinate sau copiilor mici. Nici amestecurile de uleiuri nu se fac oricum. Informeaza-te inainte de a folosi uleiurile esentiale.

1. Uleiul esential de arbore de ceai – Melaleuca alternifolia

Indicatiile terapeutice ale uleiului esential de arbore de ceai:

– angina pectorala: se face un tratament de minimum 3 zile, timp care se iau cate doua picaturi de ulei intr-o lingurita de miere, de 4 ori pe zi;

– bronsita – Timp de 7-10 zile se maseaza toracele, de 4 ori pe zi, cu 2 picaturi de ulei esential de arbore de ceai. Suplimentar, se ia si cate o picatura de ulei esential pe o bucatica de paine, de 4 ori pe zi, timp de 3 zile;

– hemoroizi – se maseaza hemoroizii de 3 ori pe zi cu cate doua picaturi de ulei esential de arbore de ceai;

Uleiul esential de arbore de ceai se foloseste si pentru a trata stomatita, aftele, micozele si astenia. El nu trebuie folosit de catre femeile insarciante si care alapteaza si nici pentru tratarea copiilor mai mici de trei ani.

2. Ulei esential de eucalipt

Indicatiile terapeutice ale uleiului esential de eucalipt:

– gripa: se ia cate o picatura de ulei pe o bucatica de paine sau de zahar si se face masaj la nivelul sinusurilor cu o picatura de patru ori pe zi.

– sinuzita: dupa ce se spala nasul cu apa de mare, se respira 2 picaturi de ulei esential de eucalipt puse pe un servetel, de 4-5 ori pe zi.

Articol integral pe CuradeMiere.ro.