ULEIURILE NATURALE nu protejează pielea de soare. Cum te poţi bronza fără să îţi pui sănătatea în pericol

Vă doriţi un bronz perfect şi apelaţi la tot felul de creme şi uleiuri? Ar fi bine să ştiţi că unele produse pot avea efecte devastatoare pentru piele, informează România TV. De aceea, specialiştii recomandă consultarea unui dermatolog pentru a fi siguri că folosiţi produsele de bronzat potrivite pielii dumneavoastră.

18 iun. 2015, 15:38
ULEIURILE NATURALE nu protejează pielea de soare. Cum te poţi bronza fără să îţi pui sănătatea în pericol

Multe dintre doamnele şi domnişoarele care tânjesc după o piele catifelată şi măslinie fac orice pentru a-şi atinge scopul într-un timp cât mai scurt. Uită însă că uleiurile şi cremele folosite după ureche şi fără o protecţie solară pot transforma dorinţa lor de arăta perfect într-un calvar. Cele mai multe dintre femei spun că folosesc pentru bronzat ulei de măsline, bere şi unt de cacao.

Citeşte şi Loţiunea de plajă, must-have pe timp de vară: Ponturi şi recomandări

Untul de cacao este cea mai bună şi rapidă metodă de bronzat. Acesta conţine antioxidanţi, păstrează elasticitatea pielii şi previne îmbătrânirea pielii. Atenţie însă, untul de cacao nu oferă protecţie solară. Şi la uleiul de măsline ar fi bine să renunţaţi la el. Medicii spun că este total contraindicat pentru că provoacă arsuri. În schimb, uleiurile pot avea efecte benefice pentru piele dacă sunt folosite după ce v-aţi bronzat.

Citeşte şi Ai grijă de sănătatea ta. Remedii naturale pentru arsurile solare

Specialiştii mai spun că bronzul perfect se capătă treptat. În plus, expunerea prelungită la soare şi la ore nepotrivite poate provoca boli de piele.

Citeşte şi Cum îţi protejezi OCHII de PERICOLELE de pe plajă